Interferente.ro Lifestyle Retete Sirop de trandafiri reteta

Sâmbătă, 23 Iunie 2012 21:02

Sirop de trandafiri - reteta

 

Pentru gospodinele harnicute care doresc sa isi impresioneza familia si prietenii, un sirop de trandafir poate face minuni. Va oferim doua retete de sirop de trandafiri hand made, una care se poate face la rece si una care se obtine prin fierbere. Retetele sunt simple si nu implica multa munca. Siropul se face din petalele trandafirilor de dulceata (Rosa centifolia si Rosa rugosa) sau a trandafirului de Damasc (Rosa Damascena). E de preferat sa ii culegeti dimineata, cand acestia au un parfum mai puternic. Un parfum puternic confera un gust pe masura. Folositi de preferinta zahar alb, deoarece alt timp de zahar va schimba culoarea siropului. Incercati si reteta de dulceata de trandafiri.

 

Reteta sirop de trandafiri obtinut fara fierbere

Ingrediente:

§         25-30 trandafiri de dulceata

§         zahar

§         1 pliculet sare de lamaie

Mod de preparare:

Se desprind petalele de trandafiri, se scutura de polen si se spala cu apa rece. Intr-un castron punem petalele de trandafiri peste care turnam 2 cani de zahar si sarea de lamaie. Le frecam cu mainile pana cand din ele incepe sa iasa un lichid rosiatic. Apoi punem petalele de trandafir intr-un borcan mare de sticla (un borcan de 4 litri este ideal). Turnam peste ele apa rece pana cand le acoperim, inchidem ermetic borcanul si il punem la rece pentru 4 zile. Se amesteca in fiecare zi compozitia din borcan. Dupa 4 zile storceam printr-un tifon zeama din petale. La fiecare cana de zeama punem 2 cani de zahar si turnam lichidul in borcane inchise ermetic. Le punem la rece pentru 5 zile si amestecam in fiecare zi cu o paleta ca sa se topeasca zaharul. Veti observa ca pe zi ce trece siropul se ingroasa. Siropul e acum gata, il puteti turna in sticle inchise ermetic si depozita intr-un loc racoros.

 

Reteta sirop de trandafiri obtinut prin fierbere

Ingrediente:

§         15 trandafiri de dulceata

§         1 litru apa

§         zahar

§         1 pliculet sare de lamaie

Mod de preparare:

Se desprind petalele de trandafiri, se scutura de polen si se spala cu apa rece. Apoi se pun intr-un vas mai maricel si se freaca cu sarea de lamaie. Intr-un alt vas se fierbe 1 litru de apa si cand acesta este fierbinte se rastoarna peste petalele de trandafiri, se acopera vasul si se lasa asa 24 de ore. Dupa cele 24 de ore zeama se strecoara printr-un tifon. La fiecare litru de zeama se adauga 1 kilogram de zahar. Compozitia se pune la fiert la foc mic. Amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Din cand in cand trebuie sa spumuim. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasam sa clocoteasca in jur de 10-15 minute (in functie de cat de gros dorim sa fie siropul). Siropul se toarna fierbinte in sticle pe care le inchidem ermetic si le depozitam in camara.

 


Newer news items:
Older news items: