Interferente.ro Descopera

Descopera
Duminică, 28 Mai 2017 00:36
la asfintirea Soarelui si patru definitii ale crepusculului

La asfintirea soarelui si patru definitii ale crepusculului Adesea, mai ales in lunile calduroase, ne place sa surprindem aparitia zorilor, „spargerea” intunericului, modificarea contururilor formelor. Dar dupa ce soarele coboara sub orizont, i [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 27 Mai 2017 00:20

Uimitorul sistem nervos al albinelor Cercetarile intreprinse pe plan mondial de numerosi specialisti au stabilit ca sistemul nervos al albinei melifere este deosebit de evoluat in scara zoologica, posedand organe de simt pentru miros, pipait, gust, vaz si in general pentru orientare. Simtul m [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Vineri, 26 Mai 2017 00:38
oul lui columb semnificatia expresiei

Oul lui Columb Intr-o gravura din 1752, a lui William Hogarth, este infatisata scena in care Columb asaza un ou vertical pe suprafata plana a mesei, uimindu-si adeversarii (cinci reprezentanti ai breslelor). „Oul lui Columb” a devenit o replica universal celebra, ce se face auzita ori de cate o [ … ]

Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 24 Mai 2017 00:09
Limita dintre inteligenta si instinct la pasari

Limita dintre inteligenta si instinct la pasari Cercetarile, incercand sa descopere limita dintre inteligenta si instinctul pasarilor, tind sa inlature expresia peiorativa „are creier de pasare”. S-a si descoperit ca pasarile, in ciuda faptului ca au un cap mic, poseda un creier uimitor, care l [ … ]

Citeşte mai mult...
 
Marţi, 23 Mai 2017 00:09
Fiziologia inimii

Fiziologia inimii Inima, organul propulsator al sangelui, constituie, impreuna cu arborele circulator, o unitate functionala. Situata in cavitatea toracica intre cei doi plamani, deasupra diafragmei, inima este invelita de un sac fibro-seros numit pericard. Muschiul inimii – miocardul – este [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Luni, 22 Mai 2017 00:11
Din istoricul sarii

Din istoricul sarii Primele marturii scrise asupra utilizarii sarii in alimentatie le avem de la egipteni, care, cu 5000 de ani in urma, o intrebuintau la conservarea carnurilor. Mai tarziu, grecii au folosit-o la prelucrarea pestelui sarat, iar dacii la prepararea branzeturilor foarte sarate. [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 20 Mai 2017 00:11
Bioritmurile si influenta lor asupra organismului

Bioritmurile si influenta lor asupra organismului Exista in natura anumiti factori care prin exercitarea unor influente asupra organismului pot sa modifice unele stari sufletesti, sa determine variatii ale potentialului energetic si ale gradului de rezistenta la imbolnaviri, sa dirijeze evolut [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Vineri, 19 Mai 2017 00:34

Alegerea locului pentru stupina de albine S-a afirmat totdeauna si s-a recunoscut de toti ca albinaritul este ocupatia cea mai frumoasa, cea mai nobila, dintre toate ramurile agriculturii. Ea este accesibila tuturor, prin faptul ca instalarea stupinei nu cere o suprafata mare de teren sau inv [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Marţi, 16 Mai 2017 00:12
De la ce greutate ne putem considera obezi

De la ce greutate ne putem considera obezi? In mod traditional, pentru a evolua obezitatea sunt folositi trei parametri: greutatea (firesc), inaltimea si natura structurii osoase (schelet usor, mediu si greu); in functie de inaltime si de conformatia scheletului, exista o greutate maxima, dinco [ … ]

Citeşte mai mult...
 
Marţi, 02 Mai 2017 00:24
Fiziologia respiratiei

Fiziologia respiratiei Concomitent cu transformarile si absorbtia substantelor alimentare, la nutritia organismului participa si oxigenul luat din aer prin respiratie. Functia respiratorie incepe cu faza pulmonara, parcurge o faza circulatorie si se incheie cu faza tisulara. Gazele respiratori [ … ]

Citeşte mai mult...
 
Duminică, 30 Aprilie 2017 18:18
Genofondul - resursa inepuizabila si slab valorificata

Genofondul - resursa inepuizabila si slab valorificata Poate nu exista o alta problema atat de dificila ca aceea a conservarii comunitatilor biologice – cele mai complexe sisteme din universul cunoscut. Pana la aparitia societatii umane, cu munca organizata, prin care omul a inceput sa transf [ … ]
Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL