Luni, 16 Iulie 2012 04:00 |
Marmelada de maceseMacesele sunt fructe de toamna utilizate in alimentatie, fiind bogate in vitaminele B1, B6, K si PP. Asadar, macesele poseda efecte numeroase beneficii pentru sanatate. Maresc pofta de mancare, vindeca acneeea si intaresc imunitatea organismului, lucru atat de necesar mai ales in aceasta perioada in care virozele pandesc la tot pasul. Macesele pot fi consumate simplu sau preparate. Marmelada de macese are un gust deosebit de aromat. Va prezentam cateva retete de marmelada din macese. Pofta buna!Marmelada de macese - retetaIngrediente:5 kg macese5 kg zahar5 l apaMod de preparare:Macesele trebuie sa fie cat mai coapte, cat mai moi si cu coaja inmuiata. Se spala macesele si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie bine.Macesele fierte se pun intr-un lighean, scurse de zeama (care se pastreaza) si se preseaza bine pana cand se transforma intr-o pasta. Aceasta pasta se va dilua in zeama in care au fiert.Pasta obtinuta se trece prin masina speciala care separa samburii si tepii sau se poate trece prin sita de sarma inoxidabila, deoarece semintele ramase mai au inca multa pulpa pe ele. Acestea se pun intr-o oala, se amesteca cu aproximativ 2 l apa fierbinte si se trec din nou prin sita. Se procedeaza ca in prima tura, pasta se trece prin sita, pana cand trece toata pulpa. In samanta trebuie sa ramana tepii. Pulpa strecurata se cantareste.La 1 kg de pasta se pune 1 kg de zahar. Se amesteca intr-o oala pasta cu zaharul. Se da la foc mic si se amesteca incontinuu. Se lasa sa fierba pana cand pasta este suficient de ingrosata. Se pune in borcane, se capseaza si se tin la caldura pana cand se racesc, dupa care se depoziteaza in camara.Marmelada din maceseIngrediente:1 kg macese (fierte si strecurate)400 gr zaharMod de preparare:Se taie macesele in doua si se curata bine de seminte si de puf. Se oparesc apoi cu apa clocotita, dupa care se spala cu apa rece. Se pun la fiert cu putina apa, pana devin o pasta. Se dau prin sita sau prin masina speciala care separa samburii si tepii. Se pun din nou la fiert, adaugand zaharul. Cand e destul de legata, se toarna fierbinte in borcane. Se capseaza borcanele si se tin la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara pentru iarna. Pofta buna!
Newer news items:
Older news items:
|
Farmacia casei si primul ajutor Pentru a acorda primul ajutor, eficient, este necesar ca in mica farmacie a casei dumneavoastra sau in trusa medicala cu care plecati in excursie/concediu, sa aveti...
Read moreVulpea - informatii diverse In functie de interesele omului, animalele pot fi folositoare sau daunatoare. In acest sens, un animal interesant al faunei este vulpea – coana vulpe cea sireata. In...
Read moreHoroscop Gemeni iulie 2017 Afla horoscop Gemeni iulie 2017. Afla previziunile astrologice pentru luna iulie 2017 pentru zodia Gemeni: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreCascavalul de Penteleu Cascavalul de Penteleu sau branza de Penteleu s-a preparat la inceput in Muntii Vrancei, de unde s-a extins si in alte zone ale tarii, in special in cele...
Read moreCostumul popular femeiesc specific pentru Tara Motilor Costumul femeiesc specific pentru Tara Motilor este compus din urmatoarele elemente: naframa; cercei, lanturi, inele; camasa; pieptar scurt; pieptar cu clini; frambie; poale; sort;...
Read moreLizozimul, substanta antiseptica si bactericida Alexander Fleming (1881-1955), cel ce a descoperit si penicilina, a demonstrat ca in lacrimile ochilor, in mucusul nazal, in albusul de ou etc., exista o substanta...
Read moreUrme de colindPe urme dalbe de colind,Ma poarta din nou gandul,Strang amintirile sirag,Si doruri, randuri, randuri.
Read moreAZI E O ZI MINUNATA!
Read moreHoroscop Balanta septembrie 2014 Afla horoscop Balanta septembrie 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna septembrie 2014 pentru zodia Balanta: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreAlbac Albac este o comuna aparent izolata de lume, aflata in inima Muntilor Apuseni, in judetul Alba, Transilvania, Romania. Are in componenta sa 16 sate, cu 2.220 de locuitori si se...
Read moreNotiuni de anatomie a sistemului osteo-articular Corpul omenesc este impartit in 4 segmente: § Cap; § Gat; § Trunchi; § Membre.
Read moreAsezarea si locul Romaniei in continentul Europei Mediul are o deosebita influenta asupra formelor, oricare ar fi ele. Chiar pamantul intreg atarna in buna parte de mediul cosmic.
Read morePeltea de levantica - reteta Un desert foarte special este pelteaua de lavanda sau levantica. Reteta este simpla. Se recomanda ca florile de levantica folosite sa fie uscate.
Read morePe treapta de sus a inteligentei - corbul Alte victime ale civilizatiei? Aceasta a fost intrebarea pe care acum vreo cativa zeci de ani si-au pus-o naturalistii in fata unor statistici, care...
Read moreDrumul Baicului din Ceahlau Marcaj: banda albastra. Timp de parcurs: Marginea lacului de acumulare (0,00 h) - Piciorul Secu (0,25 h) - Obcina Chica Baicului (1,50 h) -...
Read moreSuferintele reumatismale - umarul dureros In afara manifestarilor articulare ale reumatismului inflamator sau degenerativ, in practica zilnica intalnim frecvent bolnavi cu suferinte determinate de procese patologice, atingand tendoane, teci sinoviale, burse,...
Read more