Interferente.ro Lifestyle Retete Retete cu dulceata de caise

Sâmbătă, 30 Iunie 2012 04:00

Retete cu dulceata de caise

 

Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. O putem servi ca atare sau ca umplutura. Este ideala la micul dejun. De asemenea, este buna la creme si prajituri. Va prezentam cateva retete cu dulceata de caise, in combinatie cu alte fructe.

 

Dulceata de caise cu lamaie

Ingrediente:

1 kg caise

1 kg zahar

1 lingurita sare de lamaie

sucul de la 1/2 lamaie

3-4 pahare apa

 

Mod de preparare:

Prima data vom face un sirop din 3-4 pahare de apa si zahar. Cand curge din lingura un fir lung, inseamna ca este gata.

Spalam caisele, le curatam si le taiem bucatele. Adaugam bucatile de caise in sirop. Punem apoi zeama de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa. Lasam sa fiarba cateva minute in clocote pana se leaga din nou siropul. Turnam dulceata in borcane, le inchidem, le intoarcem cu capul in jos, le lasam la racit, iar la final le vom depozita in camara.
 

 

Dulceata de caise cu nuci

 

Ingrediente:

1,5 kg caise

1 kg zahar

100 gr miez de nuca

250 ml apa

 

Mod de preparare:

Spalam caisele si le rupem in doua. Facem un sirop din zahar si apa pe care il lasam pe foc pana se leaga putin, dupa care adaugam caisele. Se lasa continutul la fiert si amestecam cu grija cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fundul oalei. La final, adaugam miezul de nuca taiat mai marunt. Punem dulceata in borcane, le infiletam si le lasam la caldurica pana se racesc, dupa care le asezam in camara.

 

 

 

Dulceata de caise cu vanilie

Ingrediente:   

5 kg caise

2,5 kg zahar

zeama de lamaie

1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Spalam caisele si scoatem samburii pe care nu ii vom arunca, ci ii vom folosi la prepararea acestui tip de dulceata. Dupa ce scoatem samburii, ii spargem, iar miezul obtinut il pasam si il adaugam in dulceata la sfarsit.

Apoi, intr-o oala adanca, punem caisele cu zaharul si zeama de lamaie si adaugam o cana de apa. Dupa ce adaugam si batonul de vanilie, taiat in jumatate, punem oala la foc mic timp de aproximativ o ora. Amestecam in compozitie sa nu se lipeasca de fundul oalei. Dulceata se amesteca constant, in special in partea finala pentru a evita afumarea acesteia. Cu 10 minute inainte de a o lua oala de pe foc, adaugam miezul semintelor de caise. Dupa ce luam dulceata de caise de pe foc o mai lasam maxim 5 minute, dupa care o punem in borcane. Pana la racire, vom tine borcanele cu gura in jos.

Te-ar putea interesa retete pentru gem de caise.  


Related news items:
Newer news items:
Older news items: