Interferente.ro Lifestyle Retete Preparate din fructe

Luni, 11 Noiembrie 2013 21:26

Preparate din fructe

In fructe se afla o adevarata bogatie de saruri minerale, precum fosfor, calciu, sulf, magneziu, iod, etc., dar si vitamine (A, B, C, D, E, K, P, PP, etc.). Mai ales in stare cruda, fructele si sucul acestora sunt excelente rezervoare energetice, care curata sangele de toxine. De aceea, este bine ca vara si toamna sa faceti cura de fructe si sucuri proaspete.

 

Puteti sa preparati si salata de fructe din mere, pere, caise, piersici, struguri, prune, etc. Daca acestea sunt proaspete si sanatoase, veti asigura organismului un plus de energie.

Se spala bine fructele si se lasa sa se scurga de apa. Dupa aceasta, fructele sunt taiate sub forma de felii sau cuburi.

Intr-o compotiera de sticla, se amesteca usor toate frucele, apoi se toarna peste ele 300 g de sirop. Se adauga nuca taiata sau macinata. Timp de ora se tine salata la rece. Salata de fructe nu se pastreaza de la o zi la alta, ci se consuma in aceeasi zi.

Pentru toamna si iarna puteti prepara sirop nefiert din fructe. Acesta isi pastreaza nu numai aroma, ci mai ales valoarea nutritiva, identica cu cea din timpul verii. Se scoate cu mixerul sau prin stoarcere (in saculete de tifon) sucul de fructe proaspete. Cand lichidul se limpezeste, adaugati atata zahar incat lichidul sa se satureze (1 kg zahar la 1 l de lichid). Se amesteca, de mai multe ori, cu o lingura de lemn.

Se toarna apoi siropul in sticle mici, astupandu-le ermetic si se pastreaza la rece. Cand se prepara o bautura, se pun doar 2-3 linguri de sirop si se completeaza cu apa simpla sau minerala.

Se alterneaza, in borcane, straturi groase de cate 1 cm de flori de soc, tei, frunze de menta si zahar. Se presara bine florile si se inchid foarte bine ermetic borcanele. Dupa un timp, se va forma un lichid dulce si parfumat, cu care se pot prepara bauturi foarte aromate.


Newer news items:
Older news items: