Interferente.ro

Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 00:04

Sergiu Nicolaescu, Nea Marin Miliardar, film

 

“Nea Marin miliardar” este un film romanesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu dupa un scenariu scris de Vintila Corbul, Eugen Burada si Amza Pellea. Filmul “Nea Marin miliardar” este una dintre cele mai reusite comedii din cinematografia romaneasca, avand cea mai mare rata de popularitate in randul telespectatorilor romani.

 

Amza Pellea il interpreteaza pe taranul oltean Nea Marin Juvete din Bailesti, personaj hazliu care era cunoscut anterior dintr-o serie de emisiuni de televiziune. Nea Marin ajunge sa fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorita asemanarii sale izbitoare cu acesta. Miliardarul sosise in Romania cu o servieta cu un milion de dolari pentru a-si rascumpara fata ce fusese rapita de niste gangsteri. Servieta plina cu dolari seamana cu servieta lui Nea Marin in care se afla branza si praz. Ca urmare a confuziei intre cele doua personaje, dar si intre cele doua serviete, au loc tot felul de situatii hilare. Lucrurile se complica odata cu venirea pe litoral a nevestei lui Nea Marin, Veta (Draga Olteanu Matei), care-i confunda si ea pe cei doi. Nu mica ii fu surpriza cand aceasta il gaseste in bratele unei blonde dansand romantic pe o melodie a lui Gil Dobrica, intr-o scena devenita memorabila.Filmu are un final fericit, banditii sunt arestati de locotenentul Columbo, iar miliardarul se duce in vizita la Bailesti.

 

Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea (in dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Stefan Mihailescu-Braila, Sebastian Papaiani, Puiu Calinescu, Stela Popescu si Colea Rautu.

 

 

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: