Interferente.ro Descopera Natura Semnificatia florilor

Luni, 04 Octombrie 2010 00:43

Semnificatia florilor 


Inca din Antichitate, florile au capatat o importanta majora: ele sunt plante decorative, protejeaza de duhurile rele si il vindeca pe om de diferite boli. Florile au o anumita semnificatie, o simbolistica pe care oamenii o respecta in mod inconstient sau constient, ele nu se ofera niciodata la intamplare.

Culoarea florilor va avea mereu o semnificatie. 

Daca pana acum nu te-ai gandit foarte serios la semnificatia pe care o au florile, iti recomandam sa faci acest lucru de acum inainte. Astfel, le vei putea oferi celor dragi un cadou personalizat, daruind florile care transmit mesajul exact si corect pe care doresti sa il faci cunoscut.

 

Bujorul

 

Bujorul este o floare de primavara, delicata si foarte parfumata, fiind una din cele mai cultivate plante pentru flori, asta inca din cele mai vechi timpuri. Bujorul a fost mereu legat de anumite legende.

Se spunea in trecut ca exista niste forte puternice in bobocii de bujori care stralucesc in noptile cu luna plina. Mai mult chiar, semintele unor varietati de bujori emit o lumina palida in intuneric.

 

 

Cala

 

Simbol al stilului si al elegantei feminine, calele mai sunt recunoscute si sub numele de "flori regale". In Occident, calele se folosesc la cele mai importante evenimente.

Iata si semnificatiile calei in functie de culorile acesteia: Cala alba: puritate; Cala galbena: mandrie; Cala roz: gingasie; Cala mov: perfectiune, reinnoire si frumusete; Cala visinie: frumusete magnifica.

 

 

 

Crinul

 Se spune ca este cea mai veche floare cultivata de om, "prietenia" datand de cel putin cinci milenii, fiind chiar mai veche decat cea cu trandafirul. Ca element decorativ, crinul apare pe obiectele de cult si pe podoabe, reprezentand in antichitate speranta, puritatea si triumful. Impreuna cu trandafirul si cu laurul, era folosit la greci si romani pentru incununarea fruntilor invingatorilor. Cateva milenii mai tarziu, crinul a devenit simbolul regalitatii in Franta.

 

 

Crinul peruvian

Aceasta specie, numita si Alstroemeria, seamana foarte mult cu speciile de crini de mici dimensiuni, insa au si propriile caracteristici, care ii fac sa iasa in fata comparativ cu restul varietatilor. Crinii peruvieni sunt excelenti daca vrei sa transmiti sentimente cum ar fi prietenia si devotamentul. Sunt ideali pentru aranjamente florale, fiind disponibili in mai multe culori.

 

 

 

Garoafa

 

Garoafele sunt unele dintre cele mai populare flori din intreaga lume. Se gasesc pe piata garoafe de diferite forme (crete, batute, etc.) si culori (de la albul pur pana la visiniu). In general, garoafele simbolizeaza dragostea si admiratia.

 

 

Gerbera

 

Gherberele sunt usor de recunoscut, datorita "palariei" cu boruri largi pe care o formeaza petalele. Florile sunt extrem de frumoase, avand culori tari si vibrante.

Gerbera este o specie din ce in ce mai apreciata si o optiune excelenta pentru persoanele care doresc sa transmita mesaje pozitive si vesele. Semnificatiile traditionale pentru gerbera sunt frumusetea si inocenta.

 

 

 

Floarea-soarelui

 

Cu petalele sale mari si de un galben placut, ca niste raze, aceasta floare se aseamana izbitor cu soarele, ceea ce i-a inspirat si numele. Mai mult decat atat, floarea-soarelui isi indreapta "chipul" in directia soarelui, pe tot parcursul zilei. Aceasta floare simbolizeaza adoratia, apropierea, intimitatea si longevitatea.

 

 

 

 

Irisul

 

Elegante, delicate si extrem de frumoase, irisii nu isi gasesc comparatie printre celelalte "surate". Irisii simbolizeaza credinta, increderea si intelepciunea, ceea ce ii transforma in flori ideale pentru variate ocazii. Cunoscuti in special pentru varietatea de culoare albastru-mov, irisii pot fi atat albi, cat si galbeni.

 

 

 

 

Laleaua

 

Delicate si primavaratice, lalelele sunt optiuni ideale pentru a transmite aprecierea pentru eleganta, gratia si diplomatia unei persoane. Laleaua este una dintre cele mai populare flori din intreaga lume, fiind cultivata la scara larga. Cu toate acestea, imaginea asociata lalelelor este Olanda, care a oferit lumii varietati deosebite.

 

 

 

Levantica

 

 In trecut se credea ca florile de levantica aduc fericirea aceluia care le poarta. Nici puterile sale curative nu au fost putine, fiind folosita de-a lungul timpului ca antiseptic, antibiotic, antidepresiv, sedativ si detoxifiant.

 

 

 

Orhideea

 

 Flori exotice, tropicale, speciale si sensibile, orhideele au ajuns sa reprezinte frumusetea delicata si raritatea. Daca doresti sa faci o impresie puternica si placuta, orhideea se dovedeste a fi o optiune perfecta. Atat aranjamentele cu flori taiate, cat si plantele din ghiveci isi ating scopul atunci cand sunt oferite: persoana care le primeste va fi cu adevarat incantata.

 

 

 

Trandafirul

 

 

Regina florilor, trandafirul este asociat inca din antichitate cu dragostea, admiratia si aprecierea. Nicio alta floare nu a fost atat de celebrata si iubita, iar trandafirul detine recordul absolut la vanzari, in special in preajma sarbatorilor dedicate iubirii, cum ar fi Sfantul Valentin si Dragobete.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: