Interferente.ro Lifestyle Retete Salata din peste retete

Vineri, 28 Decembrie 2012 19:53

Salata din peste - retete

 

Preparatele din peste sunt gustoase. Salatele din peste sunt unele din cele mai sanatoase. Va prezentam caeva retete de salata din peste. O mancare usor de digerat, un aperitiv delicios! O salata de peste este binevenita la orice masa!

 

 

Reteta salata din peste

 

Ingrediente

peste fiert, 100 grame

ulei, 1/2 lingurita

zeama de lamaie, 1 lingurita

1/2 ou

sare

patrunjel

 

Mod de preparare

Se curate pestele fiert de oase si piele si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si verdeata. Oul fiert se da pe razatoare si se presara pe deasupra. Pofta mare!

 

 

Salata din peste afumat

Ingrediente

1-2 pesti afumati
3-4 cartofi fierti
5-6 castraveti acri taiati rondele
masline negre rondele, 100-150 gr
1 ceapa rosie taiata pestisori
maioneza

mustar

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja si se taie in cuburi mai mari. Se curata pestele de oase si piele si se desfac in fasii. Se adauga castravetii taiati rondele, ceapa pestisori si maslinele tot rondele, se adauga maioneza. Continutul se amesteca si se condimenteaza dupa gust.

 

Salata din peste marinat

 

Ingrediente

peste - macrou marinat, 400 grame

1 morcov

1 gulie

1 telina

1 ceapa rosie

1 ardei capia

1 ardei gras verde

1 lamaie

ulei de masline, 50 ml

 

Mod de preparare

Se curata morcovul, gulia si telina de coaja, se spala si se taie in cubulete sau se dau pe razatoarea mare. De asemenea, se curata ardeii de cotoare si seminte si se taie in cubulete. Se curata pestele de oase si piele, apoi se taie in bucati mai mari.

Se pun toate ingredientele intr-un castron mai mare, se adauga uleiul, zeama stoarsa de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. 

Pofta buna!

 

 

Salata de peste afumat cu cartofi

 

Ingrediente

1-2 pesti afumati
1 ceapa
3-4 cartofi
1/2 borcan ardei (gogosari) murati
1/2 borcan castraveti murati
masline negre
maioneza
sare
piper
marar sau patrunjel uscat


Mod de preparare

Se curata pestele oase. Se taie ceapa pestisor. Se adauga ceapa taiata peste peste, intr-un castron. Se pun la fiert cartofii (sunt de preferat cei rosii deoarece nu se sfarama repede). Se taie castravetii si gogosarii in fasii sau cubulete. Maslinele se taie rondele. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi cartofii taiati cuburi. La final, se adauga marar sau patrunjel, dupa preferinte. Se amesteca tot continutul, dupa care se pune maioneza si se mai amesteca o data.

 

 

Salata de icre de peste

 

Ingrediente

Peste, 100 grame
gris, 4 linguri
ulei, 150 ml
zeama de lamiae

1 ceapa rosie tocata
1 ceasca de apa minerala

 

Mod de preparare

Icrele de peste se amesteca cu zeama de lamaie. Grisul se fierbe pana are o consistenta tare. Sunt lasate la racire 2-3 ore.

Cu mixerul se freaca increle si se adauga, outin cat eputin, grisul fiert si in final apa minerala. In functie de preferinte, se adauga si zeama de la cealalta jumatate de lamaie. Ceapa se toaca marunt si se adauga in salata sau se serveste separat, dupa gusturile fiecaruia.

Nu uita,  e bine sa mananci peste de Anul Nou, la petrecerea de Revelion. Aceste salate de peste sunt perfecte pentru aperitiv. Pofta buna!

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: