Interferente.ro Lifestyle Retete Salata de peste retete

Vineri, 28 Decembrie 2012 19:59

Salata de peste - retete

 

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Nicio masa fara peste. De ce? Pestele este o sursa de vitamine si minerale. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, cuptor, salata ... Va prezentam cateva retete de salata de peste. Un aperitiv delicios!

 

 

Salata de peste afumat

 

Ingrediente

2-3 bucati de macrou afumat
1-2 cepe rosii
1 lamaie sau otet, dupa preferinte
ulei de masline

 

Mod de preparare
Pestele se curata de pielita si de oase. De asemenea, ceapa si pestele se taie marunt si se amesteca cu uleiul de masline si zeama de lamaie. Se tine putin la rece, dupa care se serveste. Pofta buna!

 

 

Salata cu peste

 

Ingrediente

morcovi si telina rasa
4 fire ceapa verde
1 ardei kapia rosu si

1 ardeu kapia verde
frunze de salata si varza
2 conserve de ton in ulei
1 conserva de porumb
castravete taiat feliute subtiri
muraturi pleurotus
ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
sare
piper
marar si salata pentru ornat

 

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa verde, ardeii, varza, muraturile, iar salata se rupe cu mana. Intr-un bol se amesteca toate legumele, apoi se adauga pestele si porumbul. Se amesteca iar. Separat, intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu sarea, piperul si zeama de lamaie, Continutul se toarna peste salata si se amesteca. Se da la rece pana in momentul servirii.

 

 

Salata de peste cu legume

 

Ingrediente

1 conserva de peste- sardine

o lamaie mare

ardei rosu

1 ceapa

sare

piper

o lamaie

 

Mod de preparare

Conserva de peste de sardine se scurge de zeama, iar pestele se sfarama si se aseaza intr-un castron. Se adauga ardeiul si ceapa taiate feliute. Dupa gust, se adauga sare, piper si zeama de lamaie.

 

 

Salata de peste afumat cu maioneza

 

Ingrediente

2-3 pesti afumati
4 cartofi fierti
1 mar
2-3 linguri de maioneza
1 varf de lingurita de piper


Mod de preparare

Se curata pestele de oase si piele, dupa care se curata marul de coaja. Toate ingredientele se prin masina de tocat - pestele, cartofii, marul. Se amesteca apoi cu maioneza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se da salata putin la rece.

 

 

File afumat de peste cu salata de legume



Ingrediente
file de peste afumat, 200 grame
morcovi si telina
ridiche neagra
1 praz mic
sos de soia
otet
ulei de masline
piper

 

Mod de preparare
Se curata fileurile de peste de piele si de eventualele oase, dupa care se taie in cuburi egale. De asemenea, se spala si se curata legumele, dupa care se dau pe razatoarea mica. Prazul se taie rondele mici, iar ridichea neagra se amesteca separat cu otetul si zaharul. Se lasa cam 5 minute la macerat, apoi se amesteca cu restul legumelor. Se adauga sosul de soia si uleiul de masline, apoi se amesteca bine.

Pestele se poate amesteca impreuna cu legumele in salata sau se poate servi in straturi separate: peste, salata, peste.

 

 

Salata cu creveti

 

Ingrediente

creveti spalati, fierti si decorticati
frunze de salate (salata verde, ruccola, salata chinezeasca)
morcov taiat bastonase
ceapa mica rosie, taiata marunt
frunze de coriandru proaspat
2 linguri de menta
 

Dressing:
zahar, 60 grame
otet alb, 2 linguri
sos de peste, 1 lingura
apa, 1 lingura
usturoi, 1 caciulie, maruntita la mojar
1 chilli uscat, maruntit

 

Mod de preparare

Se pun impreuna intr-un bol frunzele de salata, morcovii, ceapa, coriandrul si menta si se amesteca bine toate ingredientele astfel incat aromele sa se patrunda.

Pentru dressing se amesteca otetul impreuna cu zaharul, sosul de peste, apa, usturoiul si chilli intr-o oala pentru sos. Se incalzeste la foc mediu aproximativ 1 minut, pana se topeste zaharul. Atentie, nu trebuie sa fiarba.

Se pune dressing-ul in bol, se amesteca si se lasa cateva minute acoperit.

Salata cu creveti se serveste in portii individuale: salata si un crevete cu inca o lingura de sos si cu o bucata de lamaie deasupra.

 

Vezi si retete salata de ton.Va dorim pofta buna!

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: