Interferente.ro Turism Statiuni balneare Complexul Balnear Baile Figa Beclean

Duminică, 07 Iulie 2013 03:36

Complexul Balnear Baile Figa Beclean

 

Complexul Balnear Baile Figa este una dintre cele mai noi statiuni deschise in Romania, fiind construit cu ajutorul unor fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene (Phare 2005). Baile Figa Beclean au fost inaugurate in iulie 2010.

 

Se pare ca Figa este una din localitatile judetului Bistrita-Nasaud, situata la 5 km de orasul Beclean. Acest complex balnear (Baile Figa) are foarte multe avantaje, fiind foarte bine pus la punct din mai multe puncte de vedere.

 

Cai de acces

De la Bistrita pana la Beclean mergeti cu masina pe DN 17, iar drumul dintre Beclean si Baile Figa il parcurgeti in mai putin de 5 de minute cu masina. De pe DN 17 intrati pe DJ 32, acesta fiind un drum bun, recent asfaltat.

 

Prezentare si servicii

Baile Figa se intind pe 15 ha de teren. Baile sunt situate intr-o mica vale, chiar langa padure. Aici ai parte de multa verdeata, aer curat si liniste in marea majoritate a timpului (exceptie, in weekend-uri cand este aglomerat). Mentionam ca apele sarate si namolul de aici au proprietati asemanatoare cu cele de la Techirghiol. Turistii sunt asteptati la Baile Figa in fiecare zi, iar oferta este pe masura:

·        bazin cu apa sarata;

·        mini aqua-land, piscina acoperita si bazin cu apa dulce;

·        raul lenes;

·        bazine speciale pentru tratament cu namol;

·        parc de joaca pentru copii;

·        plaja cu nisip;

·        terenuri de sport;

·        spatii pentru picnic si terase generoase.

Spatiile au fost in asa fel amenajate, incat sa poata oferi atat un loc perfect de relaxare, cat si o oaza excelenta de sanatate.

 

 

Bazin cu apa sarata

Bazinul cu apa sarata de la Complexul Balnera Baile Figa (Beclean – Bistrita Nasaud) este amenajat in aer liber. Acesta este strajuit de terase unde se poate manca si se pot servi bauturi racoritoare. Mentionam ca in apropierea bazinului cu apa sarata se afla si mini-plaja de nisip. Aici te asteapta imbietoarele sezlonguri.

 

Mini aqua-land, piscina acoperita si bazin cu apa dulce

Mini aqua-land-ul reprezinta principala atractie a copiilor. Cladirea SPA este ridicata in mijlocul statiunii. Aici este amenajata piscina cu apa dulce care are lungimea de 18 m, latimea de 15 m si adancimea cuprinsa intre 0,8 metri si 1,2 metri. Aceasta piscina este incalzita la o temperatura confortabila. Aici vei gasi 3 topogane inalte de aproximativ 10 metri care au diferite elemente dinamice. Astfel, senzatiile vor fi de neuitat.

Primul topogan poarta denumirea de Kamikaze si este o imbinare de elemente galbene (amintim viteza foarte mare de alunecare).

Al doilea tobogan poarta denumirea de Concurs si are trei piste de alunecare. Doua de topogane are culoare albastra, iar cea de-a treia are culoare alba, oferind posibilitatea de coborare simultana pentru trei persoane.

Cel de-al treilea tobogan poarta denumirea de Spirala si este o imbinare de elemente rosii si albe. Topoganul dispune de serpentine, bucle si alte efecte de senzatie, oferind amatorilor de adrenalina o glisare pe aproape 70 m lungime, pana la piscina de colectare.

De asemenea, vei gasi 4 minibazine de jacuzzi, un cabinet medical, sali de masaj, iar la etaj vei gasi o sala fitness.

 

Raul lenes

La Baile Figa veti gasi un “rau lenes” unde copiii si vizitatorii dornici de distractie si relaxare vor putea pluti pe colace si saltele pneumatice. Traseul raului lenes inconjoara o plaja plina de sezlonguri, acesta find situat in centrul statiunii. Asadar, peste tot (plajele cu nisip, plajele cu iarba, plaja lacului sarat, gazonul artificial de la raul lenes) vei gasi sezlonguri si umbrele protectoare.

 

Bazin rustic pentru bai de namol, Lacul sarat “Cerbul”

In incinta statiunii Figa Beclean a fost amenajat un bazin unde poti vedea blocurile de sare. Acesta este amenajat rustic si dispune de impletituri si bancute de lemn. Namolul existent este perfect pentru inceperea unui tratament in:

·        ameliorarea bolilor reumatismale,

·        ameliorarea sistemului nervos periferic,

·        amelioararea aparatului locomotor,

·        amelioararea unor afectiuni ginecologice.

Lacul sarat “Cerbul” este cel mai linistit, ascuns si totodata sarat lac din statiune. Se gaseste exact in capatul statiunii, dupa topogan si bazinul de apa sarata. Adancimea sa poate atinge pana la 4 metri. In apropierea lui vei gasi toaletele ecologice.

 

Loc de joaca pentru copii

La Figa Bistrita o multime de topogane si alte jucarii facute din lemn ecologic ii asteapta pe copiii dvs. Distractia pare sa fie la maxim, iar ei se pot juca alaturi de alti copii. Aici, ei vor fi in siguranta, intr-un spatiu de joaca special amenajat pentru ei, sub supraveghere stricta.

 

Plaja cu nisip

In cadrul complexului balnear Figa, in zona bazinului cu apa sarata a fost amenajata o plaja cu nisip si sezlonguri, unde va puteti relaxa in voie.

 

Terenuri pentru sport

De asemenea, in parcul balnear “Baile Figa”, pasionatii de sport au acces la 3 terenuri amenajate cu gazon sintetic. Un teren este amenajat special pentru fotbal, iar doua pentru tenis. In incinta centrului SPA, poti gasi o sala de fitness.

 

Spatii pentru picnic, terase generoase

Statiunea Baile Figa Bistrita-Nasaud are amenajari cu locuri pentru picnic, o zona cu un mic lac cu apa dulce, imprejmuit cu bancute si cu un podet de lemn, pentru odihna si relaxare, precum si alte pasaje si podete rustice, care asigura vizitarea oricarui punct al parcului balnear.

De remarcat este punctul de belvedere, unde a fost amenajata o cascada artificiala, loc din care poate fi admirat intregul parc, precum si imprejurimile impadurite ce inconjoara zona, care ofera un decor natural deosebit acestor locuri frumoase.

 

Program, cazare si preturi

La Baile Figa exista program de dimineata pana seara. Daca doriti cazare, veti gasi pensiuni, cabane, hotel, loc pentru camping. Imaginile sunt de neuitat, iar momentele de relaxare si tratament va vor determina sa reveniti in acest loc.

Amintim cateva din tarifele serviciilor oferite la parcul balnear “Baile Figa” 2013:

·        taxa intrare in parcul balnear (copii sub 7 ani acces gratuit) - 10 lei/bratara;

·        taxa de intrare in interiorul complexului (vineri - duminica) - 10 lei/bratara;

·        taxa pentru terenul de fotbal - 30 lei/ora;

·        taxa pentru sezlong exterior - 2 lei/zi;

·        taxa pentru jacuzzi - 2 lei/ 20 min;

·        taxa pentru sauna - 2 lei/ 20 min;

·        taxa pentru fitness - 2 lei/ora.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: