Interferente.ro Descopera Diverse Camping tinerete sport aer curat si armonie cu natura

Miercuri, 27 Iulie 2016 00:57

Camping, tinerete, sport, aer curat si armonie cu natura

Camping tinerete sport aer curat si armonie cu naturaUnul din cele mai placute sporturi, cel care ingaduie oricui, fara multe pregatiri speciale, un exercitiu fizic sanatos si da fiecaruia prilej de a se bucura de frumusetea naturii, este Campingul.

Cei care exercita acest sport pot merge oriune, pot vedea lucruri minunate in conditii adesea neprevazute si pitoresti, care produc cea mai mare bucurie, cu cea mai mica cheltuiala.

Cuvantul Camping, de altminteri ca si “Turing” sau turism, este de origine engleza, desi sportul se exercita de multa vreme si in tara noastra. Numai ca acei care fac acest sport in Romania sunt priviti ca un fel de “salbatici”, care s-au intors la placerile animalice ale celor primitivi. Nu e multa vreme de cand mamele “de familie buna” n-ar fi lasat copiii lor sa fie cercetasi si sa faca Camping. Si totusi, ce placere minunata sa pleci cu sacul in spinare, in vacanta/drumetie cu cativa prieteni, fara gand de masa sau adapost si de a te duce, la voia intamplarii, catre munte, padure sau mare; de a urma numai indemnul ochilor, de a te opri la toate curiozitatile neprevazute ale drumului, acolo unde iti place si de a intinde cortul sub cerul liber, spre a dormi bustean pe un pat de frunze uscate ori intr-un sac de dormit. Si ce betie de simtaminte, dimineata, in zori, la primele straluciri ale soarelui, de a-l vedea sfasiind, incetul cu incetul, negurile si ridicandu-se la orizont, ca sa aureasca crestele si sa readuca lumina si viata in fundul vailor, care se trezesc. Ce incantare si ce surpriza placuta, de a patrunde in tainele naturii, de a descoperi colturi necunoscute sau uitate de tara, ascunzisuri nebanuite de cei care umbla pe drumul mare sau cu trenul ori masina! Apoi, ce imbulzeala in jurul bucatarului de ceata si cu cata foame se mananca supa, care fumega in talerele metalice!

Tineri, nu stati nicio clipa la indoiala, acum cand e vremea potrivita faceti Camping! Fara a numara placerile curate si emotiile sanatoase pe care le produce, veti trage un indoit folos: veti invata cum sa iesiti din incurcaturi, veti invata, jucandu-va, sa traiti in viata, in natura, dandu-va seama ca de-a lungul existentei lor, oamenii au totdeauna, in orice clipa, nevoie unii de altii, nevoie sa se ajute intre ei. Pe de alta parte, Camping-ul va fi un mijloc de educatie fizica si de antrenament progresiv, in care prin aerul curat al naturii libere prin somnul odihnitor si marsurile obositoare, care formeaza baza acestui sport, membrele voastre vor deveni mai otelite, coprul mai viguros, mintea mai agera.Related news items:
Newer news items:
Older news items: