Interferente.ro Turism Statiuni balneare Statiuni din judetul Valcea Govora si Calimanesti Caciulata

Miercuri, 08 Iulie 2015 04:35

Statiuni din judetul Valcea – Govora si Calimanesti - Caciulata

Vom face referire la cateva statiuni celebre din judetul Valcea, respectiv statiunile: Govora, Calimanesti - Caciulata.


Govora - statiune balneara si tratament

Statiunea Baile Govora este situata in judetul Valcea, la o distanta de 20 km de Ramnicu-Valcea, pe o deviatie a drumului catre Horezu si Targu-Jiu, pe valea paraului Hinta (altitudine de 360-380 m). Govora este o statiune ce poseda surse cloro-sodice-iodurate si surse cloro-sodice-sulfuroase. Fiind data bogatia in saruri active a apelor sale, Govora ar trebui sa retina in tara multi turisti care, din pacate, prefera alte statiuni din tara si din afara tarii. Zona este minunata, de un farmec aparte, cu dealuri impadurite cu brad, molid, salcam, fag, stejar.

Apele din Govora, intrebuintate in bai, dau rezultate admirabile in mai multe forme de reumatism cronic articular si musclar ca si in artritele blenorogice. De asemenea, modifica considerabil organismele limfatice si constituie un pretios adjuvant in tratamentul sifilisului si al catorva forme de dermatoze torpide. Statiunea este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii, precum: astm bronsic, bronsite, sinuzite, faringite, rinite, enfizem pulmonar, etc.

Govora - statiune balneara si tratament

Calimanesti-Caciulata - statiune de tratament

Calimanesti este o statiune de tratament localizata in judetul Valcea, asezata in zona umbroasa a Muntilor Cozia, pe malul drept al Oltului si iesirea acestuia din Carpatii Meridionali, la o distanta de 21 km de Ramnicu Valcea – spre sud si 80 km de Sibiu – spre nord (altitudine de 260-280 m). Calimanesti-Caciulata este cea mai renumita statiune balneo-climaterica de pe Valea Oltului, iar benefiiciile sale sunt excelente. Calimanesti poseda surse cloro-sodice-sulfuroase, intrebuintate in ba si surse cloro-sodice-iodate slab litinizate, intrebuintate sub denumirea de apa pentru cura interna. Apele ce sunt utilizate pentru balneatie departe de a fi ineficace, complecteaza de minune apele din Govora, caci fiind mai slab mineralizate, convin pentru tratamentul anemiilor si reumatismului (afectiuni ale aparatului locomotor: spondiloza, artroza, poliatroza, tendinita etc.), cand aceste afectiuni ating organisme nervoase sau pletorice pentru care cura din Govora ar fi prea excitanta. Apa de baut e laxativa si convine in tratamentul obezitatii. Caciulata reprezinta celebra sursa de apa minerala alcalina – cloro-sodica-magneziana-litinizata, cu o mica proportie de acid sulfhidric. Cura interna de Caciulata are o mare eficacitate in tratamentul bolilor de rinichi.

Tratamentul cu ape de izvoare reci sau firbinti, minerale atermiale si termale sunt benefice in tratarea unor afectiuni metabolice si nutritive (diabet zaharat, obezitate), afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice si colite cronice) si hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, hepatite cronice, pancreatite cronice), gastro-intestinale si rinichi (afectiuni care necesita cure de diureza), afectiuni respiratorii (astm alergic, bronsite, treaheobronsite cronice).