Interferente.ro Lifestyle Frumusete Pastrati frumusetea gatului si scapati de cocoasa bizonul pe gat

Miercuri, 03 Mai 2017 00:04

Pastrati frumusetea gatului si scapati de cocoasa, bizonul pe gat

Pastrati frumusetea gatului si scapati de cocoasa, bizonul pe gatDupa o oarecare varsta, o parte din femeile supraponderale, cu deficienta de tinuta, fac ceea ce in cosmetica se cunoaste sub denumirea de “bosa de bizon” - bizon pe gat/cocoasa de bizon/cocoasa la gat/ceafa de bizon. Dr. Boyer precizeaza ca aceasta se datoreaza unei deformatii ce se produce pe schelet la baza gatului. Vertebrele comprima greutatea spre una din apofize care se imbraca treptat cu o cantitate de tesut grasos.

Deseori cand atingeti aceasta zona constatati ca deja s-a rotunjit. Situata deci la jonctiunea dintre gat si spate pe coloana vertebrala, vertebra respectiva se deterioreaza mai repede decat celelalte. Mai mult, alte deformatii ale coloanei duc ca tocmai pe aceasta sa se grefeze inesteticul. Mai frecvent apare aceasta deformare la persoane care merg mult pe bicicleta, cu o pozitie exagerat in extensie sau, din contra, in rotunjire. Muschiul nu este inca obisnuit cu efortul solicitat si producerea bosei este deseori insotita de crampe dureroase.

Specialistii recomanda ca unic mijloc de corectare verificarea gestului de ridicare a capului spre spate, insotit de masaj si de hidromasaj.

Mai mult, incercati sa dormiti pe un pat mai putin flexibil si daca se poate fara perna. Cand mergeti ridicati privirea, inaltandu-va gatul si, cat este posibil, pastrand barbia ridicata. Cu aceeasi crema cu care va dati pe fata, faceti zilnic dupa spalat un masaj usor pe toata portiunea gatului. Cu fata posterioara a degetelor incercati in fiecare seara si dimineata sa faceti un usor eflueraj, insistand in special pe zona barbiei duble. Asezati-va pe un scaun cu spatar inalt: lasati capul sa “cada” mult precat in fata, apoi ridicati-l lent, numarand pana la 7. Fixati-va cotul pe o masa si, stand pe un scaun, sprijiniti-va barbia pe mana. Fara a va misca din aceasta pozitie (de pe scaun), incercati sa va duceti cat puteti de mult capul catre dreapta si apoi catre stanga. Cu imbracaminte lejera, care sa nu jeneze miscarea, din pozitia de stand, rotiti usor capul, incercand ca in dreptul umerilor sa-l aplecati astfel incat sa-l apropiati cat mai mult de acestia. Rotirea se incepe alternativ dinspre dreapta sau dinspre stanga.

Pentru a evita formarea ridurilor in jurul gurii, faceti acest exercitiu. Spuneti repetat literele: O, X, incercand sa rotunjiti sau sa deschideti bine gura.

Dimineata si seara nu neglijati sa faceti cateva minute de gimnastica in care sa soliciati musculatura gatului. Din pozitia departat, tinand in maini un obiect usor, o pernuta, de exemplu, aplecati-va mult in fata, trecand pernuta cat puteti spre spate, miscare usurata tocmai de pozitia departat. Ridicati trunchiul lent, pastrand pernuta si duceti bratele mult, inalt, deasupra capului. Repetati de 4-5 ori.


 


Older news items: