Interferente.ro Lifestyle Frumusete Relaxare in timp scurt

Marţi, 08 Septembrie 2015 00:06

Relaxare in timp scurt

relaxare in scurt timpNu e nevoie de ore ca sa ne putem relaxa. Puteti sa va relaxati, intr-un timp scurt, aplicand un program de 10 minute. In acest fel veti putea izbuti sa depasiti stresul si oboseala.

Alungati tensiunile (1 minut)

Strigati cat puteti de tare. Daca va jenati de membrii familiei sau de vecini, atunci cantati cat mai sus cu putinta. Profitati de acest moment de eliberare de energie, mergand pe loc, lovind cu pumnii in aer sau agitandu-va bratele.

Destindeti-va umerii (1 minut)

Asezati palma fiecarei maini pe omoplatul corespunzator. Exercitati o presiune asupra pielii, aducand degetele spre clavicula, ca intr-un soi de alunecare. Repetati de cinci ori. Apoi, cu mainile incrucisate, apucati cu palmele partea exterioara a umerilor si masati-o, coborand catre coate si urcand inapoi.

Dezmortiti-va incheieturile mainilor (1 minut)

Intindeti bratele inainte. Faceti cercuri cu mainile, invartindu-le din incheieturi, de 20 de ori la dreapta si apoi la stanga. Lasati bratele sa va cada pe langa corp si scuturati-va mainile ca si cand ar fi ude. In final, imitati batutul in toba, tinandu-va palmele cat se poate de moi.

Decontractati-va spatele (2 minute)

Intinsi pe spate, aduceti-va genunchii spre piept si inconjurati-i cu bratele, incrucisandu-va mainile. Apropiati fruntea de genunchi, ridicand partea de sus a corpului de pe podea. Balansati-va usor inainte si inapoi, de cinci ori. Intindeti-va din nou, faceti cinci respiratii din abdomen (inspirati intai in stomac si apoi in torace), apoi grupati genunchii si mai faceti cinci balansuri.

Relaxati-va gleznele si talpile (2 minute)

In picioare, desculti, asezati pe rand talpile pe o minge de tenis sau de cauciuc. Faceti miscari de du-te vino, pornind de la degete spre calcai. Mingea trebuie presata puternic.

Destindeti-va fata (1 minut)

Strambati-va groaznic, intinzand muschii fetei in toate directiile, cu gura cat mai larg deschisa. La urma, incepeti pur si simplu sa radeti. La inceput o sa sune fals, dar apoi veti rade de-adevaratelea.

Eliberati-va spiritul (2 minute)

Asezati-va pe podea, cu genunchii indepartati si talpile lipite, aduse cat mai aproape de pubis. Stati cu spatele drept, fara sa fortati. Asezati-va mainile pe genunchi, cu palmele intoarse in sus si degetele mari lipite de degetele aratatoare. Respirati lent si profund. Nu va ganditi la nimic.