Interferente.ro Lifestyle Psihoteste Despre vointa si dezvoltarea vointei

Sâmbătă, 08 Februarie 2014 20:48

Despre vointa si dezvoltarea vointei

Despre vointa si dezvoltarea vointeiVointa este un proces psihic complex, ce consta in actiuni de mobilizare si concentrare a energiei psihonervoase in vederea biruirii obstacolelor si atingerea scopurilor constient propuse. Daca vrei cu adevarat, poti!”. Intr-adevar, indeplinirea unor actiuni, activitati sau atingerea unor scopuri constient propuse si in concordanta cu posibilitatile proprii, presupune actiuni de mobilizare, reglaj sau autoreglaj. Latura subiectiva cea mai importanta a autoreglajului este vointa. Daca doriti sa aflati mai multe despre vointa voastra, va propunem sa raspundeti la urmatoarele intrebari ale chestionarului. Nu uitati, conditia de baza este sinceritatea.

Test:

1.      Sunteti capabil sa pastrati un secret chiar daca cineva va roaga sa-l destainuiti?

2.      Puteti sa numarati pana la 1001?

3.      Realizati tot ceea ce v-ati propus in activitatile dvs.?

4.      Pranzurile pe care le mancati sunt copioase?

5.      Va suparati usor cand cineva va cearta?

6.      Considerati ca e necesar sa respectati un program zilnic de activitate?

7.      Se intampla des sa nu va respectati programul ales?

8.      Depuneti totusi eforturi pentru a-l respecta?

9.      Puteti sa taceti cel putin o ora?

10.  Daca intampinati greutati in realizarea unui proiect renuntati la el?

11.  Sunteti constant in parerile personale?

12.  Renuntati sa vizionati programele TV pe care vi le-ati propus?

Cota de notare:

Marcati cate un punct pentru fiecare raspuns “da” acordat la intrebarile cu nr. 1, 2, 3, 6, 8, 9, 11 si “nu” la intrebarile cu nr. 4, 5, 7, 10, 12.

Interpretare:

11-12 puncte – Posedati vointa necesara pentru a va realiza scopurile propuse si sunteti constient de aceasta. In cazul in care intalniti unele tentatii stiti sa le ocoliti, nu va lasati usor ademeniti de ele. Aveti pareri proprii despre tot ceea ce vedeti in jur si va ghidati dupa ele.

8-10 puncte – Vointa voastra are unele minusuri, temelia ei exista, dar va mai abateti de la ceea ce stiti ca trebuie sa faceti. Incercati sa evitati astfel de situatii si sa nu renuntati niciodata la realizarea a tot ceea ce trebuie sau v-ati propus sa faceti.

1-7 puncte – Nu aveti vointa forte, sunteti slabi de fire, cum se spune, influentabili si nehotarati. Cei din jur stiu acest lucru si profita din plin. Nu aveti decat de pierdut daca nu faceti nimic pentru a va schimba.