Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Sfantul Gheorghe 23 aprilie 2016

Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 02:20

Sfantul Gheorghe 23 aprilie 2016

Pe 23 aprilie 2016 e sarbatoare. Crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Gheorghe. Acesta a tait in vremea imparatului Diocletian, in Cappadocia, intr-o familie crestina. Nu se cunosc multe date care sa faca referire la viata sa, insa stim ca a fost un crestin devorat, vadind o educatie aleasa, actionand in spiritul bisericii si cu frica de Dumnezeu.


Datorita marturiei sale pentru credinta crestina in fata imparatului Dicletian, acest a cerut sa fie intemnitat si torturat, in speranta ca isi va renega religia si o sa aduca ofranda zeilor. Insa tot ce s-a intreprins impotriva lui a fost in zadar. Desi a fost supus la chinuri grele, inimaginabile (lovituri cu sulita, incaltaminte cu cuie, tras pe roata, bautura otravita, lespezi de pietre asezate pe piept, etc.) romanii nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa. Gheorghe a ramas constant ideilor si credintei sale crestine, fiind considerat in prezent sfantul martir. Mai mult de atat, martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea acestuia de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane si au imbratisat crestinismul.

Sf. Gheorghe este unul din cei mai prezenti sfinti. Numeroase biserici ii paorta hramul si chiar e socotit ocrotitorul Moldovei, chipul Sfantului fiind reprezentat pe steagul Sfantului Voievod Stefan cel Mare.

In aceasta zi ii sarbatorim pe cei ce poarta numele Sfantului Gheorghe sau derivate ale acestuia (Ghita, Gheorghita, Geta, Georgeta, Georgiana, etc.). In cele ce urmeaza dorim sa va prezentam cateva informatii ce au legatura cu ziua de 23 aprilie – ziua Sfantului Gheorghe:

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de biruinta

Acatistul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de biruinta

La multi ani de Sf. Gheorghe si felicitari

Felicitari de Sfantul Mare Mucenic Gheorghe

http://www.interferente.ro/images/stories/felicitari/sf-gheorghe-felicitari-la-multi-ani/felicitari-sf-gheorghe.jpg

Mesaje de Sfantul Gheorghe

Mesaje si sms de Sfantul Gheorghe in versuri

Mesaje, sms, urari si felicitari de Sfantul Gheorghe

Superstitii, obiceiuri, credinte, datini si traditii de Sfantul Gheorghe

http://www.interferente.ro/images/stories//sarbatori/felicitari_sfantul_gheorghe/felicitari%20sfantul%20gheorghe.jpg


Newer news items:
Older news items: