Duminică, 27 Martie 2016 04:24

Paştele Catolic 2016

Duminică, 27 martie 2016, credincioşii catolici serbează Paştele. În acest an, sarbătoarea Învierii Domnului se petrece cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor. Se pare că e cel mai mare interval de timp între această sărbătoare la cele două biserici, cu toate că multe tradiţii şi obiceiuri sunt asemănătoare. Indiferent de dată şi religie, Paştele reprezintă cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Aşadar, să ne bucurăm de linişte şi bucurii în familie, amintindu-ne cu evlavie de trecerea de la moarte la viaţă, precum şi de robia păcatelor, cu trecere de la rău spre bine.


În general, noaptea de Paşte era petrecută în biserici, cu priveghi şi rugăciuni, iar momentul Învierii era întâmpinat cu cântări de bucurie, cu săvârşirea Sfintei Jertfe şi cu lumini multe, semn al bucuriei şi luminării duhovniceşti. Totul exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Iisus Hristos cel Înviat. Liturghia zilei de Paşte se celebrează, cu mare solemnitate, duminica. Evident, Papa va celebra masa de Înviere în Piaţa Sf. Petru de la Vatican, aşa cum cere tradiţia, în faţa a mii de credincioşi, iar la final va rosti mesajul pascal şi binecuvântarea “urbi et orbi” în zeci de limbi.

Cu prilejul acestei sărbători e bine să ne adresăm unii altora cele mai sincere gânduri însoţite de calde urări de sănătate, bucurii şi împliniri alături de cei dragi. Hristos a Înviat! Sărbători pascale binecuvântate şi nu uitaţi să împărtăşiţi aceste gînduri cu cei dragi prin mesaje şi felicitări pentu Paştele Catolic.

E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit. Paşte fericit!