Joi, 06 Iunie 2013 15:41

Povesti cu animale

 

Un sicilian, Alfio Cannarella, crescator de porci, cauta cu ajutorul politiei sapte porci furati din turma. A dat de urma lor in Catania. Pentru ca porcii erau foarte asemenatori unii cu altii, politistii au fost sceptici in ceea ce priveste identitatea lor. Crescatorul de porci, pentru a dovedi adevarul spuselor sale, s-a asezat la o oarecare distanta de turma si a strigat sapte nume, sapte porci s-au desprins din turma si l-au urmat. Crescatorul a plecat cu ei, neuitand sa adauge ca rezultatele unei comportari bune fata de animale nu intarzie niciodata sa se arate.

 

Seful unei fanfare din Franta, D. Bordeau si-a pus in cap sa prinda hotul care ii fura periodic bani de hartie din sertar. Drept care, in fiecare seara, lasa pe masa o bacnota care in chip misterios pana dimineata disparea in ciuda faptul ca usile si ferestrele erau strasnic inchise. Observand mai atent ce se petrece in lipsa lui, D. Bourdeau a remarcat o pereche de soareci care furau bacnota de pe masa si apoi o rodeau in mici bucatele pentru a-si tapisa cu ele cuibul.

 

 

Cadravul inghetat al unui peste necunoscut, care a trait acum 165 milioane de ani, a fost descoperit de pescarii englezi din Charmouth. Fosila seamana vag cu o pasare si masoara 35 cm lungime. Tot in Charmouth, situata pe coasta meridioanala a Marii Britanii, s-a descoperit in 1811 o alta fosila devenita celebra cu timpul: ihtiozaurul.

 

Cel mai vechi vertebrat care a trait pe pamant Arandaspis este un peste fusiform, avand o carapace osoasa pe intreaga parte anterioara a corpului, o coada acoperita de solzi si cu orificiile branhiale de partile laterale. Descoperirea acestui reprezentant al faunei din cambrianul superior, in Australia, dovedeste ca vechimea primelor vertebrate cunoscute este de 500 milioane ani.

 

Un lipan “pescuit” intr-un banc de nisip, din regiunea Irkutsk (Rusia) a atras atentia … arheologilor. Facut, acum vreo cinci mii de ani, din grafit stralucitor ca solzii de peste, seamana foarte mult, ca infatisare si marime, cu modelul viu din apele curgatoare. Lipanul de grafit a folosit ca momeala fiind prevazut cu un orificiu de prins sfoara unditei.


Newer news items:
Older news items: