Interferente.ro

Luni, 07 Martie 2011 15:59

Jean Harlow

 

Jean Harlow (03.03.1911 – 07.06.1937), cea care avea sa devina primul sex simbol al Hollywoodului s-a nascut cu numele de Harlean Harlow Carpenter, in Kansas City si si-a consolidat titlul de star la Hollywood dupa ce a aparut in Platinum Blonde. Cunoscuta ca Bomba Blonda, Jean Harlow a atins celebritatea in anii ’30. A avut o viata scurta si foarte intensa, presarata cu nenumarate aventuri si scandaluri.

Desi era fiica unui dentist prosper, fire rebela si independenta, Jean fuge la doar 16 ani de acasa si se casatoreste cu Charles McGrew. Cei doi se stabilesc la Los Angeles, unde Jean Harlow debuteaza pe platourile de filmare intr-o scurta secventa in pelicula "Moran of the Marines" din 1928. In anii urmatori apare ca figurant in diferite filme iar primul succes il are in pelicula "Double Whoopee" (1928) unde ii secundeaza pe faimosii Laurel si Hardy.


Odata cu aparitia in filmul lui Howard Hughes "Hell's Angels", cariera ei va avea un traseu ascendent si spectaculos, atat pe ecran cat si in afara lui.

 

Decide sa divorteze de Charles si se casatoreste cu producatorul de la MGM, Paul Bern. La nici 2 luni de la casatoria celor doi, Paul este gasit mort, Jean fiind suspectata de crima. Zvonurile si barfele au inundat ziarele vremii dar in final legistii au stabilit ca a fost vorba de o sinucidere.

 

La scurt timp dupa moartea sotului ei, diva a intrecut limitele in cautare de sex. Imbracata ca o prostituata, ea a facut turul trotuarelor, oferind bani barbatilor ca sa se culce cu ea.

 

Se casatoreste din nou, de data aceasta cu Harold Rosson si isi continua aventurile amoroase cu alti barbati cum ar fi: Clark Gable, William Powell si Max Baer, campion mondial la box.

 

Despre viata ei tumultoasa s-a scris foarte mult, despre temperamentul ei provocator si lipsit de prejudecati. Jean Harlow a devenit o figura unica, "monstruoasa", care indigna, fascina si atragea irezistibil.

 


Pe marile ecrane a stralucit in filme precum "Platinum Blonde" (filmul care a transformat-o in bomba sexy a ecopii), "Red Dust", "Dinner at Eight" sau "Bombshell". Printre ultimele ei filme sunt "Wife vs. Secretary", unde ii e rivala Myrnei Loy, "Libeled Lady", cu William Powell si Spencer Tracy.

 

In timp ce filma "Saratoga" cu Clark Gable, pe 1 iunie 1937, starul hollywoodian s-a stins brusc din viata, la varsta de 26 de ani. Moartea ei a starnit multe intrebari, controverse, supozitii si barfe.

 

Dupa unele date oficiale, Jean a murit in urma unor complicatii suferite la rinichi. Altii pun moartea actritei pe seama faptului ca mama ei, membra a sectei, Christian Scientist, s-a opus ca ea sa primeasca ingrijiri medicale, desi Jean suferea de multe afectiuni cum ar fi: ochii ii erau afectati de luminile puternice de pe platourile de filmare si a fost fortata de imprejurari sa poarte ochelari fumurii, apa oxigenata pe care a folosea i-a distrus parul si i-a afectat organismul, suferea frecvent de gripe si pneumonii, a avut apendicita, afectiuni dentare si totul a culminat cu o grava criza renala.

 

In opinia altora, moartea divei s-a datorat unei pneumonii contractate in urma unui accident: consumul exagerat de alcool a facut-o sa lesine pe plaja marii, unde a ramas toata noaptea, scaldata de valuri.

 

Desi a murit foarte tanara, la doar 26 de ani, a influentat generatiile viitoare de actrite, precum Marilyn Monroe, care a idolatrizat-o, dar si pe Madonna, care a imortalizat-o in hit-ul "Vogue" din 1990.

 


Related news items:
Newer news items: