Tratamente cu sare
Sarea este condimentul esential pentru niste bucate gustoase, insa cea naturala, sub forma de cristale mari, are si efecte benefice pentru organismul nostru.
1. Scade colesterolul
Beti de 3 ori pe saptamana cate 200 g de kefir degresat, la temperatura camerei, in care se dizolva un sfert de lingurita de sare fina de bucatarie.
2. Imbunatateste memoria
Pentru persoanele care doresc sa isi imbunatateasca memoria, concentrarea si atentia se recomanda sa consume zilnic 50-100 g de peste sarat, de preferat somon, morun sau nisetru.
3. Detoxifiaza organismul
Pentru evacuarea eficienta a reziduurilor din intestin si pentru reducerea treptata a greutatii corporale consumati de doua ori pe saptamana o cantitate de 150-200 g branza de vaci degresata amestecata cu un sfert de lingurita de sare fina.
4. Sterge ridurile
Pentru inlaturarea ridurilor, inlaturarea petelor de pigmentare, redarea elasticitatii pielii si pentru curatirea in profunzime a acesteia masati fata cu un amestec din 150-200 g frisca neindulcita si 2 linguri de sare fara varf. In cazul tenului uscat si normal se va aplica o data pe saptamana, iar a celui gras de doua ori pe saptamana.
5. Calmeaza durerile de oase
Daca aveti osteoporoza, puneti pe locurile dureroase comprese inmuiate intr-un macerat obtinut dintr-un amestec de 3 varfuri de cutit de piper negru, un pahar de sare grunjoasa si 0,5 litri de coniac (se lasa la macerat 5 zile).
6. Alunga migrenele
Pentru calmarea durerilor de cap, puneti pe frunte timp de 10 minute o compresa din tifon inmuiata intr-o saramura obtinuta din 150 ml apa clocotita in care s-a turnat o lingura de sare mai scuturata, fara varf. Sarea este utila si pentru par.
7. Elimina stresul
Consumati o data la doua zile o portie de 200 g foi de salata proaspata taiate si frecate cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se adauga smantana vegetala dupa gust.
Acest tratament imbunatateste si functionarea glandelor endocrine. De 3 ori pe saptamana, inainte de culcare, frectionati spatele cu o bucata de panza de bumbac inmuiata in 200 ml apa rece in care s-a pus o lingura fara varf de sare.
Tratament extern - Afectiuni pentru care se recomanda:
Calculi renali, colici renale - un saculet de panza plin cu sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade Celsius. Se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine vreme de o jumatate de ora.
Ulceratii pe piele - in doua linguri de miere de albine se pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Se aplica apoi acest preparat pe zonele afectate. Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind un stravechi remediu mentionat in tratatele medicale grecesti.
Arsuri de gradul I si II - pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse, iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.
Nas infundat (rinita cronica) - la un pahar de apa calda se pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta, alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus, marirea acuitatii olfactive.
Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita) - se pun doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa a afectiunii.
Eczema uscata, caderea masiva a parului
O data pe saptamana, parul se spala cu apa fiarta de izvor, de fantana sau cu apa de ploaie, dupa care radacinile parului se frictioneaza timp de 15 minute cu sare de bucatarie iodata. S-a constatat ca 6 proceduri sunt suficiente pentru combaterea definitiva a bolii. Cu toate acestea, pentru profilaxie, tratamentul trebuie repetat periodic. Daca toti oamenii ar urma acest tratament, nu ar exista nici o persoana care sa sufere de calvitie. Nu va spalati parul cu apa tratata chimic de la robinet, nu va spalati cu apa fierbinte, ci doar cu apa calda, si feriti-va pielea capului de arsita si ger, pentru a nu se usca radacinile parului.
Baile cu apa sarata
Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar. Se prepara prin punerea la o cada de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor). Baia dureaza 20-30 de minute si este important ca temperatura apei sa fie mentinuta mereu peste 37 de grade Celsius, pentru ca actiunea terapeutica sa fie maxima. Cercetatorii au observat ca aceste bai, care se fac de regula o data la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice in preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile inainte), cand este de altfel recomandat sa fie incepute.
Iata indicatiile acestor bai:
Dermatozele infectioase - se fac bai partiale, inmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda, preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru. Imediat dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).
Reumatismul - se fac de doua ori pe saptamana bai complete cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata).
Cistitele, infectiile urinare - se fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea la frig sau curent.
Anexita, metro-anexita - se aplica procedura de la infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctua de iod. Este un tratament eficient ca adjuvant si in anumite infectii genitale.
Raceala si gripa - se fac bai ale picioarelor (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru). Baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.
Surse si Adrese Web Utile
Related news items:
Newer news items:
Older news items:
|