Luni, 16 Septembrie 2013 17:46

Teama de sexul opus

 

Cauzata in principal de nereusita in primele raporturi intime, heterofobia este studiata de specialisti din ce in ce mai intens. O problema care apare este aceea legata de faptul ca, barbatii de obicei nu recunosc acest adevar.  Sexologii spun ca 70% dintre tinerii care au scaderi sexuale sufera de un amestec de teama, de frica fata de femei. Considerand deci sentimentul de teama fata de sexul opus ca un element posibil spre unele practici anormale, cercetatorii au investigat si care ar fi formulele de anihilare a acestei temeri, precizand ca alunecarea spre un astfel de comportament ar putea fi stopata.

In declaratiile lor, subiectii au marturisit teama lor resimtita la inceputul adolescentei de a intra in intimitati cu sexul feminin, din lipsa de experienta, intr-un fel, de neinteles, cu care fetele de varsta lor li se pareau mult mai bune cunoscatoare ale acestui atat de intim domeniu. In conversatiile cu baietii de aceeasi varsta, acestia par increzatori, indrazneti, au inclinatii spre usoare fabulatii, desi in realitate sunt niste mari timizi!

O mare parte din vina o poarta, desigur, primele partenere, si in multe cazuri chiar prima. Este suficient ca, stiindu-l la prima sa “tentativa” sexuala, femeia sa arunce un singur cuvant, o privire ironica, dispretuitoare, ori cu totul nepotrivit sa aduca in discutie comportamentul “unui altul” si esecul, in cazul respectiv, este pecetluit. Este desigur o stangacie in comportamentul femeii, cu sau fara experienta anterioara, care poate sa dea semne de repulsie fizica, sa manifeste dorinta finalului, sa se comporte fara acea daruire deplina care se impune, si actul este compromis. Comportare de neinteles, desigur, presupunandu-se ca relatia intima este faptul dorit si acceptat deopotriva de ambii parteneri. Este posibil ca, in cazul unui esec repetat, barbatul respectiv sa nu mai poata avea erectie cu femeia acestei experiente negative o vreme sau pentru totdeauna. Asa cum foarte bine cu o alta persoana actul sexual sa aiba implinirea perfecta. Nu este o exagerare sa se spuna ca potenta barbatului depinde in mare masura de femeie. Pregatirea usor incitativa, asigurarea conditiilor de intimitate constituie doar preludiu, cat si incurajarea partenerului din primul moment al declansarii actului pot sa se finalizeze in implinire si satisfactii normale pentru ambii. Intr-un cuplu este necesara o potenta sexuala, cvasiegala a celor doi parteneri, dizarmonia survenind doar atunci cand aceste inegalitati sunt evidente, dezavantajat fiind partenerul cu potenta mai mare.

 

Intr-o unire sexuala, ideal este ca orgasmul sa se produca aproape simultan pentru ambii parteneri. Daca femeia este foarte excitata, orgasmul ei se produce de mai multe ori inainte chiar ca barbatul sa ejaculeze, desi, deseori, ejacularea declanseaza orgasmul femeii. Se admite ca acest fenomen este mai intens atunci cand excitatia este simultana, vaginala si clitoridiana. Asadar, femeia este capabila de experienta orgasmica repetata, dar stiind ca rolul activ revine barbatului, dorinta ei trebuie exprimata cu mult tact, mai ales pentru cel despre care stie ca a avut unele nereusite in antecedente si, in egala masura, pentru intelegerea ca lichidul spermatic are nevoie de un oarecare timp pentru refacere.

Conducand cu intelegere, cu tact si masura primele raporturi sexuale intr-un cuplu in care barbatul in principal a trecut prin unele stari de teama fata de aceasta atat de intima relatie, cei doi parteneri, asigurandu-si o ordine de viata si de munca normala, vor constitui un cuplu in care contopirea fizica se va incorona in dragoste.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: