Interferente.ro Lifestyle Retete Sarlota de portocale

Luni, 09 Septembrie 2013 20:28

Sarlota de portocale

 

Iata reteta pentru sarlota pe portocale, pentru 12-16 portii, un preparat aromat si ideal pentru mese festive.

 

Ingrediente

8 oua intregi

1 kg lapte fiert

3 portocale

100 g zahar cubic

250 g zahar tos

500 g frisca

200 g coji de portocale zaharisite

15 foi gelatina alba

1 foaie gelatina rosie

 

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul tos, se adauga ¾ din cantitatea de lapte, se pune pe foc si se bate cu telul pana cand se ingroasa si nu mai face spuma.

De o parte se iau portocalele necojite si se freaca zaharul cubic cu coaja lor pana cand aceasta se coloreaza intens. Se dizolva apoi in restul de lapte ramas. Nu se poate adauga de la inceput, deoarece compozitia s-ar taia.

Separat se topesc foile din gelatina in putina apa calduta, dupa ce le-am spalat mai intai sub jet de apa rece la robinet. Cand intreaga compozitie s-a racit si este numai putin calduta, se adauga gelatina dizolvata, strecurata prin tifon si jumatate din cantitatea de frisca. Se amesteca usor.

Se uda o forma, de preferinta cea de savarina (cu pereti ondulati), se toarna un strat subtire de compozitie, peste care se presara portocale zaharisite. Se lasa sa se inchege. Apoi, se adauga iar portocale taiate mici, alternand cu un strat de sarlota, pana cand si portocalele zaharisite si compozitia s-au terminat. Se garniseste, cu spritul, cu frisca si felii foarte subtiri de portocale sau alte resturi de fructe zaharisite sau fructe din dulceata.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: