Retete pentru ciorba de miel
Va prezentam cateva retete pentru ciorba de miel. Putem pregatiti ciorba de miel oricand, insa este savurata din plin mai ales de Paste, cand sarbatorim Invierea Domnului. Sarbatori fericite si pofta buna!
Ciorba de miel
Ingrediente si cantitati
1 kg carne de miel cu os 2 l apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat ¼ ceasca cu patrunjel tocat frunze de patrunjel pentru ornare
Mod de preparare
Se indeparteaza grasimea si pielita de pe carnea de miel. Se pune apa la fiert intr-o oala mai mare, adanca. Cand apa incepe sa dea in clocot, se adauga legumele si carnea de miel taiata in cubulete. Se lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Din cand in cand, cand se va forma deasupra apei in timpul fierberii, se aduna spuma. Se adauga usturoiul, piperul si patrunjelul si se amesteca. Se mai lasa la fiert timp de 2-3 minute. Se pune ciorba in bolul din care va fi servita si se presara deasupra frunzele de patrunjel.
Ciorba de miel ardeleneasca
Ingrediente si cantitati carne de miel cu os 1 morcov 2 cepe 1 pastarnac 1 telina 1 legatura leustean 3 linguri orez 3 galbenusuri 1 foaie dafin 300 gr smantana 50 ml otet de mere sare
piper
Mod de preparare Carnea de miel, spalata si taiata bucati, se pune la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa. Cand da in fiert, se aduna spuma formata. Se lasa sa fiarba 10-15 minute, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea mare. Se lasa pe foc pana cand legumele sunt aproape fierte. Se adauga orezul spalat, foaia de dafin si iar se lasa la fiert. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si pipe. Se amesteca galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare, se ia cu polonicul zeama si se pune peste ele, amestecand cu un tel pana ajunge la temperatura supei. Se toarna apoi continutul din castron in oala. Se lasa sa dea un clocot. La final, ciorba poate fi acrita cu otet, dupa gust. Se stinge focul, se adauga leusteanul tocat marunt si se acopera oala timp de 10 minute pentru aromatizeze.
Ciorba de miel a la grec
Ingrediente si cantitati
2 kg carne de miel
3 morcovi
4 cepe
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
radacina de pastarnac, patrunjel, telina
600ml de bors
500g de smantana
4 galbenusuri
2 linguri de faina
1 legatura de patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Carnea de miel, curatata, spalata si taiata in bucatele, se pune la fiert, in 5 l de apa si o lingura de sare. legumele, curatate si spalate, se toaca marunt si se pun intr-o tigaie la calit in uleiul incins. Se calesc, amestecand continuu, apoi se adauga in oala de ciorba. Cand carnea de miel este fiarta, se adauga borsul. Se mai tine pe foc ciorba cu borsul 10 minute dupa care se da oala deoparte.
Intr-un castron se amesteca smantana, galbenusurile si patrunjelul tocat marunt. Se adauga putina zeama din oala, apoi se amesteca bine si se toarna amestecul in oala cu ciorba. Vom invarti continuu, pentru a nu se ingrosa. In functie de preferinte, se pot adauga alte mirodenii, sare si piper.
Ciorba de miel cu bors
Ingrediente si cantitati carne de miel 1 litru de bors 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac
1 patrunjel telina dovlecel 1 ardei gras 1 cartof 100 ml bulion frunze de loboda verde, rosie, spanac, stevie 1 legatura de leustean 2-3 linguri ulei smantana pentru dres otet
sare
piper
1 lingurita zahar
Mod de preparare
Carnea de miel, spalata si taiata, se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se ia si se lasa la fiert la foc mic. Dupa aproximativ jumatate de ora, se adauga toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper. Separat, se fierbe borsul. Dupa ce au fiert si legumele, se adauga bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Se mai lasa putina vreme la fiert, dupa care, in functie de preferinte si gust, se poate adauga si 1-2 lingurite de zahar. In paralel, se pun 3 linguri de smantana si leusteanul tocat si se amesteca cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine. Amestecul obtinut se adauga in restul de ciorba.
Ciorba de miel poate fi servita si cu putin otet sau ardeu iute.
Ciorba de miel cu cartofi, smantana si tarhon
Ingrediente si cantitati
2 morcovi
telina
1 legatura de tarhon verde
2 cepe
2 linguri orez
4 cartofi
250 ml smantana
2 lamai
piper
carne de miel
sare
Mod de preparare
Se taie carnea in bucatele potrivite, se spala si se pune la fiert in 2 l apa cu putina sare si piper. Zarzavaturile se taie in cubulete si se pun in oala la fiert. Se adauga orezul ales si spalat, iar atunci cand carnea si zarzavaturile s-au fiert, se pune smantana si sucul de lamaie. Se presara cu tarhon verde tocat marunt pentru gust.
Ciorba de miel cu leustean
Ingrediente si cantitati
carne de miel
2 morcovi
1 ardei rosu
1 telina radacina
1 patrunjel radacina
1 ardei verde
frunze de leustean si patrunjel tocate
1 ceapa
bors de casa
3-4 linguri fidea subtire
suc de la 1 lamaie
ulei
1 cutie pasta de tomate
Mod de preparare
Carnea de miel este pusa intr-o oala la fiert. Se adauga la un moment dat si zarzavaturile taiate cubulete. Se adauga ceapa si fideaua, iar la final pasta de tomate. Se lasa sa dea un clocot, dupa care se adauga frunzele de leustean, patrunjel, bors si zeama de lamaie. In functie de preferinte, se poate aduga smantana.
Ciorba de miel cu macris
Ingrediente si cantitati
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 kg macris
2 galbenusuri
4 linguri smantana
carne de miel
100 gr orez
Mod de preparare
Se pun la fiert carnea de miel (carne de miel, cap de miel, gat, oase) in apa rece cu sare.
Dupa ce da in clocot, se ia spuma si se adauga zarzavatul curatat si taiat. Cand totul este fiert,se adauga, dupa preferinte, piper,100 gr orez si macrisul. De asemenea, se adauga in ploaie 2 galbenusuri batute cu 4 linguri de smantana. Se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se lasa la rece si poate fi servita. Poate fi adaugata si smantana.
Ciorba de miel cu smantana
Ingrediente si cantitati
carne de miel (cap, oase, carne)
3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 2 legaturi de macris 2 galbenusuri smantana
sare de lamaie sare piper
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert. Treptat, se ia spuma. Intre timp, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul taiat, se caleste putin si se adauga in ciorba. Se lasa la fiert.
Catre final, se adauga patrunjelul si macrisul taiat. De asemenea, se adauga amestecul obtinut din 2 galbenusuri si smantana. In functie de preferinte, se adauga sare de lamaie sau ardeu iute (pentru a acri ciorba).
Ciorba de miel cu smantana si bors
Ingrediente si cantitati
carne de miel 1 morcov 1 telina 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana 1 legatura leustean 1 litru de bors
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert cu putina sare. Prima apa se arunca, dupa care se lasa sa fiarba pana apa devine laptoasa si carnea se desprinde usor de pe oase. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavaturile tocate marunt, borsul si sarea dupa gust. La sfarsit, se toaca marunt legatura de leustean. Ciorba se lasa aproximativ o ora sa se raceasca, dupa care se drege cu oua si smantana exact ca si ciorba de burta.
In functie de preferinte, fiecare poate adauga smantana, ardeu iute sau condimente.
Ciorba miel
Ingrediente si cantitati 1 kg carne de miel 2 l apa ¾ l bors 2 morcovi 1 patrunjel 1 legatura ceapa verde 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 2 linguri orez 3-4 linguri smantana 1 galbenus de ou
sare
Mod de preparare
Se pune carnea de miel la fiert. In timpul fierberii, se scoate spuma atunci cand se aduna. Se pune zarzavatul, ceapa verde taiata marunt si o cescuta de orez. Dupa ce s-a pus si borsul si a dat un clocot, se adauga verdeturile spalate si taiate fin.
Ciorba de miel cu tarhon
Ingrediente si cantitati
carne de miel
2 morcovi
1 telina
3 linguri de orez
200 ml smantana grasa
2 galbenusuri
tarhon
ardei iuti
1 ceapa
2 linguri de otet
Mod de preparare
Carnea de miel, spalata si taiata bacatele, se lasa cateva ore in apa cu 2 linguri de otet. Se pune apoi la fiert in 4 l de apa rece. Se lasa sa fiara la foc mic.
Separat, se calesc in ulei morcovii taiati bucati mai mari, telina si ceapa tocata cat mai fin. Se adauga in ciorba si se mai lasa sa fiarba, dupa care se pune orezul spalat bine.
Dupa gust, se pune sare, otet, zeama de pe ardeii iuti, bors. La final, se pune in oala de ciorba galbenusurile batute cu smantana si amestecate cu zeama.
Ciorba de miel turceasca
Ingrediente si cantitati
300 gr pulpa de miel
1 morcov
1 ceapa
2 l zeama de legume
2 linguri de unt
2 linguri faina
2 galbenusuri
zeama de la o lamiie
sare
piper rosu macinat
patrunjel
Mod de preparare
Carnea se pune in zeama de legume. De asemenea, se adauga ceapa si morcovul taiate. Se lasa la fiert si se ia spuma. Cand carnea e patrunsa, se opreste focul. Se scoate carnea si e taiata bucatele. Se strecoara zeama, dupa care se pune inapoi carnea de miel.
Separat, intr-o tigaie, se pune untul in care este prajita faina. Se adauga zeama si se amesteca incontinuu pentru a nu se face cocoloase si pana se face un sos. Amestecul se adauga in zeama, se invarte in oala si se lasa sa dea in clocot.
In oala, se adauga si galbenusurile batute cu sucul de lamaie. Dupa gust, se poate adauga sare, piper rosu si patrunjel.
Related news items:
Newer news items:
Older news items:
|