Miercuri, 07 Iulie 2010 19:10 |
Retete otet de mere homemadeOtetul de casa se obtine din fermentarea merelor (se recomanda merele bio). Magneziul, potasiul, fosforul, calciul, sulful, siliciul si fierul din merele crude se pastreaza si in otetul de mere natural, care nu a fost pasteurizat sau tratat chimic. Contine de asemenea si acid acetic, cu un rol major in activarea enzimelor care contribuie la arderea grasimilor.Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, mentionat pentru prima oara in tratate de medicina egiptene, scrise in urma cu mai bine de trei milenii. Medicii Greciei antice il foloseau pe scara larga, acesta regasindu-se si in scrierile lui Hipocrate. Si in medicina populara romaneasca, este folosit din timpuri imemoriale. Romanii din zonele de deal si de munte prepara otetul de mere in fiecare toamna, folosindu-l apoi pe timpul lungii ierni contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Desi nu este un panaceu, ar putea candida cu sanse serioase la acest titlu.Reteta otet de mere din cidru (suc de mere)Merele spalate se toaca intregi si se stoarce sucul printr-un tifon. Sucul obtinut se toarna in recipiente curate, se acopera cu tifon si se lasa la fermentat, intr-un loc intunecos. Cand otetul este gata (fermentatia s-a incheiat cand lichidul se limpezeste - procesul poate dura intre 40 - 60 de zile), se toarna in sticle si se inchid ermetic.Reteta otet de mere din cindru (suc de mere) cu miere de albineMerele spalate se toaca intregi si se stoarce sucul printr-un tifon. Sucul obtinut se toarna in recipiente curate si se adauga pentru fiecare litru de suc 150 g miere, si un pahar cu drojdie de bere sau un pahar cu vin (pentru fiecare 5 litri de suc). Se acopera cu tifon si se lasa la caldura (20-30 grade), la intuneric, sa fermenteze aproximativ 40 de zile. Apoi se strecoara si se lasa din nou la cald 20-25 de zile pana se limpezeste complet. La finalizarea procesului se decanteaza in sticle care apoi se inchid ermetic.Reteta otet de mere cu miere de albineIngrediente: 5 kg mere, 5 l apa, 500 g miere, 50 g drojdie de bere.Merele spalate se toaca intregi si se pun intr-un borcan de 10 litri. Drojdia se dizolva in apa calduta si apoi se toarna peste mere. Borcanul se lasa la cald, la intuneric acoperit doar cu tifon. Se amesteca de cate 2 ori pe zi. Dupa 2 saptamani, cand merele s-au macerat si cand incepe sa miroasa a otet, lichidul se strecoara printr-un tifon si se toarna intr-un borcan curat. Se adauga mierea de albine, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa iar la fermentat intr-un loc calduros si intunecat. In timpul fermentatiei se acopera borcanul cu tifon si nu se mai umbla la el pana dupa aproximativ 40 de zile, cand fermentatia va fi finalizata si lichidul va fi limpede. La final se toarna in sticle care se vor inchide ermetic.
Otet din mere padureteDin merele padurete se poate obtine un otet de foarte buna calitate, urmand una din retetele prezentate mai sus.
Newer news items:
Older news items:
|
Horoscop Berbec mai 2019 Afla horoscop Berbec mai 2019. Afla previziunile astrologice pentru luna mai 2019 pentru zodia Berbec: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreHoroscop Varsator iulie 2013 Aflati ce prezic astrele si horoscopul pentru zodia Varsator in iulie 2013: caracteristici generale, dragoste si viata sociala, cariera si bani. Horoscop Varsator iulie 2013 - Caracteristici generale Nativii...
Read moreHoroscop Rac octombrie 2014 Afla horoscop Rac octombrie 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna octombrie 2014 pentru zodia Rac: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreHoroscop Scorpion august 2013 Afla ce prezic astrele si horoscopul in luna august 2013 pentru zodia Scorpion: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreDedicatie pentru frumoasa mea Va oferim spre lectura poezia “Dedicatie” scrisa de N. Davidescu. Frumoasa mea, de-acum sunt ostenit, De tine dupa cum sunt si de mine, Asa ca, daca...
Read moreIpoteza bioritmurilor Descoperirea de catre Fliess si Swoboda a unor bioritmuri biologice proprii fiintei umane nu s-a bucurat de o prea mare atentie din partea lumii medicale. Nici mai tarziu ele...
Read moreBalcic Bulgaria - o vacanta de vis in orasul gradina a reginei Maria Sa spunem ca ati ales sa va petreceti vacanta de vis in Bulgaria. Si sa presupunem ca vreti...
Read moreAcatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt prăznuiţi de biserica ortodoxă pe 29 iunie. Rugăciunile începătoare, apoi: Condacul 1Pe cei ce împreună cu oamenii s-au arătat mai înainte...
Read moreHalloween 2015 Noaptea de Halloween este foarte aproape. Pregateste-te pentru ceva special! Intra in atmosfera lui tenebroasa! Noi iti oferim o colectie de articole de Halloween: avataruri, cantece, citate,...
Read moreNu stiu cum as putea numi asa ceva Poezia „Nu stiu cum as putea numi asa ceva” de Alexandru Marchidan. Se insenineaza Pe drumul acesta ...
Read moreSalata cu piept de pui Pentru a pregati o salata cu piept de pui aveti nevoie de trei mere, doi piepti de pui, o jumatate de kilogram de cartofi, o telina...
Read morePoezia - Matisorii Vezi versurile poeziei „Matisorii”, scrisa de Constantin Scripca. O rachita, iata-n zori, S-a trezit ca-i incarcata, Pana-n varf, de … matisori!
Read moreBiserica Adormirea Maicii Domnului Draganesti Biserica Adormirea Maicii Domnului din centrul Draganestilor a fost zidita de unul dintre importantii boieri Stirbei-Draganescu din jumatatea sec. XVIII, Badea cel vornic Stirbei.
Read moreSerbet de trandafiri reteta Serbetul de trandafiri este un desert si produs culinar deosebit de aromat si dulce. Secretul consta in parfumul florilor, petalelor de trandafir. Iata reteta noastra pentru serbetul...
Read morePreparate din plante medicinale Substantele utile se extrag din organele plantelor medicinale, in general, fie cu ajutorul apei (de obicei fierbinte), fie cu ajutorul unui solvent, cum ar fi,...
Read moreNu uita ca esti roman - Nicolae Furdui Iancu Va prezentam versurile si muzica pentru “Nu uita ca esti roman”, unul din minunatele noastre cantece patriotice romanesti. Nu uita ca esti roman...
Read more