Interferente.ro Lifestyle Retete Prajitura cu nuci si miere

Vineri, 30 August 2013 20:33

Prajitura cu nuci si miere

 

Iata reteta noastra pentru prajitura cu nuci si miere, un desert ideal pentru orice masa. Vezi ingredientele necesare pentru aluat si umplutura, precum si modul de preparare. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

175 g miere

0,250 l untdelemn

0,200 l lapte

1 lingurita zahar

putina sare

coaja rasa de la o lamaie

drojdie de marimea unei nuci

faina

 

Ingrediente pentru umplutura

4-5 oua

175 g miere

¾ pahar nuca pisata (se ia un pahar mai mare)

vanilie

 

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas drojdia cu zaharul, cu 2-3 linguri de lapte, putina faina si se lasa sa creasca. Se bate mierea cu untdelemnul, se adauga laptele, sarea, coaja de lamaie si maiaua si se framanta bine cu aluat potrivt de moale. Se acopera si se lasa sa creasca o jumatate de ora. Se imparte aluatul in doua: una din jumatati se intinde pe o tava de copt unsa cu untdelemn.

Se lasa 15 minute sa creasca apoi se intinde umplutura. Galbenusurile frecate cu mierea se amesteca cu vanilia, nucile pisate si albusurile batute spuma. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se da la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca.

Cand este gata se presara cu zahar pudra vanilat si se taie in bucati.


Newer news items:
Older news items: