Marţi, 27 August 2013 09:41 |
Prajitura cu migdale in forme de tarte
Prajitura cu migdale in forme de tarte este un desert deosebit de aromat si delicios. Iata reteta (ingrediente necesare si mod de preparare) pentru prajitura cu migdale in forme de tarte.
Ingrediente
400 g miere
400 g faina
4 oua
coaja de la o lamaie
180 g migdale pisate
½ lingurita bicarbonat
Mod de preparare
Se pune la foc mierea lasand sa dea in clocot. Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se pune intr-un castron si se bate cu telul timp de jumatate de ora, adaugand galbenusurile, unul cate unul si bicarbonatul.
Se adauga coaja de lamaie rasa, migdalele pisate, faina si dupa ce se amesteca cu lingura 10 minute, se pun si albusurile batute spuma.
Cu aceasta compozitie se umplu pe trei sferturi, formele de tarte unse cu untdelemn, se asaza pe o tava de copt si se dau la cuptor (bine infierbantat) lasand sa se coaca la foc potrivit pana se rumenesc.
Newer news items:
Older news items:
|
Horoscop februarie 2016 pentru toate zodiile Afla horoscop februarie 2016. Afla previziunile astrologice pentru toate zodiile in luna februarie 2016: dragoste, cariera, bani si sanatate. ...
Read moreAluat pentru cozonac Suntem in preajma sarbatorilor, iar noua - romanilor, ne place sa gatim preparate specific romanesti. Cozonacii sunt un astfel de produs. Fie ca e vorba de cozonac simplu...
Read morePovestea frunzelor in versuri Frunze razlete in bataia vantului. Toamna a venit si povestea frunzelor se apropie de sfarsit. Intr-o multitudine de culori, zburand agale spre pamant, frunzele parasesc scena pentru...
Read moreCeaiul si arborele de ceai - sursa de sanatate si relaxare Dupa razboi, oamenii de stiinta japonezi au facut o descoperire uimitoare: locuitorii oraselor Hirosima si Nagasaki care, in timpul...
Read moreIntemeierea Romei intre mit, legende si realitate Datorita importantei sale deosebite, tema privind intemeierea Romei, a suscitat si suscita un interes permanent din partea istoricilor si specialistilor de-a lungul timpului. Operele...
Read more„Mona Lisa” – Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci este una dintre cele mai cunoscute personalitati ale istoriei. Interesat de toate laturile cunoasterii, acesta a lasat posteritatii opere de mare valoare...
Read moreDespre Marea bariera de corali Una dintre atractiile turistice ale Australiei este Marea Bariera de Corali din Oceanul Pacific, langa coasta nord-estica a continentului. Intinzandu-se pe o lungime de 2.000 km,...
Read moreBanane - planse de colorat Bananele sunt unele dintre cele mai vechi si mai cunoscute fructe din lume, fiind originare din Asia de sud-est. Este delicioasa, nu are samburi si poate...
Read moreSinguratate in iarna Va oferim spre lectura o poezie din literatura germana, Iarna, scrisa de Johannes Stauffocher. Batranul toarce, fusul plin, Pe fata-i un suras...
Read moreHoroscop Rac noiembrie 2016 Afla horoscop Rac noiembrie 2016. Afla previziunile astrologice pentru luna noiembrie 2016 pentru zodia Rac: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreWallpapers de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei Iata ca ne aflam la ceas de sarbatoare, cand romanii de pretutindeni celebreaza Ziua Nationala a Romaniei. Merita sa...
Read moreRiduri si cearcane aparute odata cu varsta Odata cu trecerea anilor, celulele noastre obosesc, priezandu-si „suflul”. Tesaturile, organele devin mai fragile si deci mai putin „competente”. Un rinichi, de pilda, care...
Read moreVersuri si felicitari pentru mama de 8 martie Sa vorbim despre mama e inedit si magic. Cum am putea exprima in cuvinte imensa dragostea pe care i-o purtam? Mama e totul...
Read moreMasurarea timpului Timpul il masuram dupa miscarile aparente ale Soarelui si ale Lunii. Cum insa miscarile soarelui adevarat prezinta mici variatiuni, pentru obtinerea unui regulator practic al timpului, s-a...
Read moreCele mai frumoase drumuri din lume - top 15 Transfagarasan se afla pe primul loc in top 15 - cele mai frumoase si spectaculoase drumuri din lume. Clasamentul a fost realizat...
Read moreFiziologia bacteriana Metabolismul se desfasoara intr-o singura celula si este un metabolism necompartimentat. Are o mare flexibilitate, adaptandu-se usor la conditii cu mare rapiditate, fapt ce asigura diviziunea celulara, la unele...
Read more