Interferente.ro Sanatate Naturiste Porumbul medicament universal si leacuri pentru sanatate

Sâmbătă, 29 August 2015 00:09

Porumbul - medicament universal si leacuri pentru sanatate

Porumbul medicament universal si leacuri pentru sanatatePorumbul ocupa locul al treilea ca si importanta in randul cerealelor, dupa grau si orez. E o certitudine faptul ca porumbul este una din cele mai valoroase plante cultivate datorita productivitatii foarte ridicate si multiplelor intrebuintari a produselor sale in alimentatia oamenilor, in zootehnie si industrie. Iata cateva afectiuni ce gasesc rezolvare cu ajutorul porumbului si a matasii de porumb, precum si cateva moduri de administrare.

Porumbul poseda o mare varietate de proprietati, fiind bogat in acizi grasi nesaturati, acizi grasi monosaturati (mai ales oleici), acizi polinesaturati (acid lenoleic), acizi saturati, vitamine (A, B, C, E), saruri minerale, fibre, hidrocarburi, amidon, abumine, fier, magneziu, zinc, potasiu.

Ce afectiuni trateaza?

· Afectiuni biliare – tratamentul cu ceai de matase de porumb mareste secretia biliara si ajuta la calmarea crizelor provocate de inflamarea colecistului.

· Afectiuni cardiace – se foloseste, de obicei, matasea de porumb. Se recomanda, in mod special, infuzia din matase de porumb.

· Afectiuni renale – se foloseste, de obicei, matasea de porumb. Evident, beneficiile se resimt in tratarea si prevenirea pietrelor la rinichi, la adulti. Creste cantitatea de urina din corp si se reduce considerabil riscul de dezvoltare a pietrelor la rinichi.

· Caderea parului – se maseaza bine pielea capului cu ulei de porumb, dupa care se lasa cateva minute sa actioneze. Se spala cu sampon si se clateste de preferat cu influzie de urzica.

· Cancerul – porumbul, datorita continutului important de antioxidanti, si-a dovedit eficienta in combaterea tumorilor care genereaza cancerul la san si la ficat.

· Colesterolul – se iau in fiecare dimineata, pe stomacul gol, doua linguri de ulei de porumb, de preferinta presat la rece.

· Diabet – uleiul de porumb, in special cel presat la rece, este indicat in alimentatia diabeticilor. De asemenea, matasea de porumb este benefica pentru diabet, favorizand scaderea nivelului de zahar din sange, dar mare atentie la doza de medicamente pe care o consumati, caci scad nivelul de zahar din sange. Recomandam sa consultati medicul.

· Digestia – porumbul, prin aportul sau in fibre insolubile, ajuta in combaterea constipatiei si hemoroizilor. Pulberea de matase de porumb ajuta in calmarea gastrica, antiinflamatoare pentru tubul digestiv, fiind un bun stimulent pentru secretia de bila, reglator hormonal si antihemoragic.

· Inconsistinenta urinara – matasea de porumb este un puternic diuretic care poate sa ajute tractul urinar in diferite moduri. Pentru a trata inconsistenta tractului urinar, de mare ajutor e matasea de porumb in cazul copiior care urineaza noaptea in pat. Nu ezitati nicio clipa sa tratati infectia urinara cauzata de bacterii, fiind cea mai benefica alternativa alternativa a aintibioticelor. De asemenea, consumul ei poate ajuta la tratarea inflamatiilor de la nivelul vezicii urinare.

· Infectii renale – se face o cura de doua saptamani cu infuzie de matase de porumb. De asemenea, se poate consuma zilnic ceai sau tinctura din matase de porumb.

· Litiaza renala – se beau la 2-3 ore cate una sau doua linguri cu ceai de matase.

· Retentie de apa (picioare umflate) – se bea in fiecare zi cate un litru de ceai din matase de porumb. Este un minunat depurativ.

· Ulcerul gastric si duodenal – se consuma ulei de porumb. Pentru eficientizare, se poate consuma impreuna cu sunatoarea si mierea de albine.

Cum se administreaza?

· Influzie de matase de porumb – se pune la influzat o jumate de mana de matase uscata intr-o cana cu apa fierbinte. Se lasa la infuzat in jur de 10 minute si se beau cat mai multe de astfel de cani de ceai pentru tratarea afectiunilor renale.

· Ulei de porumb – se gaseste in comert. Recomandarea noastra este sa alegeti unul presat la rece chiar daca este mai scump. Beneficiile vor fi substantiale.

· Mamaliga, fiertura de malai – pe langa faptul ca reprezinta una dintre comorile gastronomiei romanesti, mamaliga are si proprietati terapeutice. Se poate aplica pe piept, sub forma de cataplasme pentru ameliorarea unor afectiuni respiratorii. Tratamentul e bun si in cazurile de bronsita acuta, gripa, pneumonie, tuse cronicizata. Aplicat in zona rinichilor, trateaza colicile renale si nefritele, iar pe zona inferioara a abdomenului, e remediu rapid pentru anexite si cistite.

In sezon (vara), porumbul (porumbul dulce) este fiert, pastrandu-si proprietatile – peste 63% din vitaminele si aminoacizii pe care ii contine.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: