Interferente.ro Sanatate Naturiste Meiul dieta si tratament in afectiuni

Duminică, 12 Aprilie 2015 01:22

Meiul dieta si tratament in afectiuni

Meiul dieta si tratament in afectiuniIn prezent, bilutele aurii de mei se folosesc mai des ca hrana pentru papagali. Dar, cu sute de ani in urma, stramosi nostri foloseau meiul si pentru hrana si tratamente. Din mei amestecat cu ovaz, vracii preparau apa magica care le ajuta pe femei sa nasca fara dureri, iar mamelor care alaptau li se dadea sa manance mei, ca sa aiba lapte din abundenta.

Iata cateva afectiuni ce pot fi tratate folosind meiul:

Colita. Suferinzilor de colita li se pune pe abdomen un saculet cu mei fiert, fierbinte. Reactia in tratament e rapida, caci alina imediat durerile.

Guturai. Se inhaleaza fum de mei pus sa arda pe o suprafata de metal.

Curatarea splinei. Se face o cura de 10 zile cu mei inmuiat. Seara, se aleg si se spala 2 linguri de mei, care se lasa la inmuiat 24 de ore intr-un pahar cu apa. Se consuma cate o lingura, cu jumatate de ora mai inainte de mesele de pranz si cina. Pe toata perioada se tine o dieta strict vegetariana.

Conjunctivita. Se fierb 2-3 linguri de mei in 500-600 ml apa. Se raceste lichidul si se strecoara prin 3-4 straturi de pansament steril. Inainte de culcare, ochii se spala cu fiertura de mei.

Dincolo de aceste tratamente cu mei, acesta poate fi folosit cu succes si in bucatarie, in alimentatie. Asadar, ar fi bine sa ii oferim meiului un loc pe masa noastra. Pilaful de mei consumat saptamanal curata organismul de resturile de antibiotice administrate in decursul vietii, fortifica ficatul si pancreasul, diminueaza durerile in zona subconstala dreapta. Ne scapa de infundarea ficatului si a canalelor biliare.

Modul de preparare e simplu. Se ia o cantitate de mei necesara pentru consumul dintr-o zi. Daca in timpul pastrarii meiul a capatat un gust amarui, il caliti putin intr-o tigaie uscata, apoi ii spalati de mai multe ori in apa calda.

Meiul se fierbe intr-un ceaun, pe foc mic. Cand este aproape gata, vasul se ia de pe foc, se inveleste in mai multe ziare, apoi intr-o patura si se lasa pana la racire. Nu se incalzeste inainte de consumare, deoarece in timpul incalzirii, efectul terapeutic scade considerabil.