Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:03 |
Mancaruri cu peste de postCrap cu mentaIngrediente:1,5 kg crap, 2 morcovi, 2 cepe, 2 linguri cu boabe de piper, 2 linguri de otetPentru sos:100 g frunze de menta proaspete sau 20 g frunze uscate, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 lingura otet aromat de fructeMod de preparare:Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se sareaza, se lasa 24 ore la rece, apoi se pune la cuptorul infierbantat 20 de minute. Menta se pune la fiert in 200 ml de apa si se da intr-un clocot. Dupa racire se adauga uleiul de masline, otetul, sare si piper dupa gust. Cand pestele este gata se toarna sosul deasupra.Icre de pesteIngrediente:50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de zeama de lamaie, 4-5 linguri apa, 1 lingurita rasa mustarMod de preparare:Icrele proaspete, fara sa fie spalate, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat.Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie sau 5-6 picaturi de otet sau o lingurita rasa de mustar, se bat bine cu furculita dupa care turnam incet untdelemnul, ca sa se lege, batand incontinuu cu furculita, ca la maioneza. Cand devin prea tari, se adauga treptat 4-5 linguri cu apa, care le inmoaie si le inmulteste. Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline/lamaie.Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul.Peste la cuptor cu sos marinatIngrediente:1 kg peste proaspat sau congelat, 80 ml otet, 50 ml ulei, 200 ml apa, 150 ml suc de rosii mai gros sau 2 linguri bulion dizolvat in apa, 5 catei usturoi taiati feliute, 1 lingurita piper boabe, 2-3 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, sare, piper, rozmarin, condimente pentru pesteMod de preparare:Pestele, spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam, il lasam 10-15 minute deoparte, apoi il asezam intr-o tava. Se adauga usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul, rozmarin. De asemenea, se pune si uleiul, otetul, apa, se potriveste de sare si piper, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Se ia folia de aliminiu de pe tava, apoi se adauga si sucul de rosii sau bulionul amestecat cu apa. Se tine la cuptor inca 20-30 minute, pana cand pestele se rumeneste putin. Se poate servi atat ca aperitiv, cat si ca si garnitura de cartofi sau orez.Peste crocantIngrediente:rondele de peste congelate - 12 bucati, faina alba, apa minerala, sare, piper, fulgi de porumb, uleiMod de preparare:Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste, se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare. Dupa aceasta se trec bucatile de peste prin acesta compozitie si prin fulgi de porumb zdrobiti. Se pun la praji in ulei. Se servesc cu mamaliguta, cartofi si, bineneteles, cu mujdei de usturoi.Peste pescarescIngrediente:750 g crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1,5 pahar apa, zahar, sareMod de preparare:Pestele proaspat sau dezghetat, taiat in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pana se prepara urmatorul sos: se pune intr-o cratita ceapa taiata marunt, se toarna apa si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute, apoi se adauga uleiul, zaharul, usturoiul bine strivit, cimbrul si bulionul. Dupa ce fierb putin, se pun bucatile de peste, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba acoperit, la foc foarte mic sau in cuptor pana cind scade bine sosul.Peste cu usturoiIngrediente:4 bucati file de peste oceanic, 1 legatura patrunjel, 4-5 catei de usturoi, ulei, 1 lamaie, 1 pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscatMod de preparare:Se amesteca vinul cu 4 linguri ulei si se adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin uscat si piper. Se amesteca bine sosul in blender, apoi se unge pestele cu acest sos si se asaza bucatile intr-o tava unsa cu putin ulei. Printre bucatile de peste se asaza felii groase de lamaie si se adauga restul de sos pe si printre fileurile de peste. Se da totul la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Pestele se serveste cu o garnitura de orez cu usturoi.
Newer news items:
Older news items:
|
La multi ani de Sfantul Stefan - mesaje si felicitari In a treia zi de Craciun il sarbatorim pe Sfantul Stefan, cel dintai mucenic al crestinatatii. Cu acest prilej, ii sarbatorim...
Read moreTipuri de ten Nu exista femeie careia sa nu-i placa sa fie mereu frumoasa, indiferent de momentul zilei sau de varsta! Nu exita femeie care sa nu isi doreasca un ten...
Read moreTei Termenul “tei” provine din latinesul “Tilia”. Teiul este un arbore cu frunze intregi, condiforme, flori grupate in cime, al caror peduncul porneste din mijlocul unei bractee alungite. Acesta creste in...
Read moreBune maniere si aranjamente pentru masa Cu siguranta, ati luat parte la multe mese in familie si, de asemenea, la multe mese aniversare cu diferite prilejuri. Intotdeauna, aranjamentele pentru masa iti...
Read moreMesaje si sms de Sfintii Mihail si Gavriil Pe 8 noiembrie crestinii il sarbatoresc pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Multe dintre persoanele dragi noua poarta acest minunat nume. Fiti alaturi...
Read moreConfectionam felicitari handmade de Valentine’s day Pentru a face o surpriza iubitei sau iubitului de Valentine’s day va propunem sa confectionati o felicitare handmade. Cu siguranta se va bucura sa vada...
Read moreHoroscop septembrie 2015 pentru toate zodiile Afla horoscop septembrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru toate zodiile in luna septembrie 2015: dragoste, cariera, bani si sanatate.
Read moreOmul cât trăieşte învaţă. A fi domn e o-ntâmplare, a fi om e lucru mare. Dacă minţi pe altul, te minţi pe tine! Cu răbdarea treci marea. Ţara arde, baba se piaptănă! Sângele apă nu...
Read moreHoroscop Capricorn aprilie 2016 Afla horoscop Capricorn aprilie 2016. Afla previziunile astrologice pentru luna aprilie 2016 pentru zodia Capricorn: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreCertificat energetic ieftin si rapid Audit si Certificat Energetic oriunde in tara, durata: 2-3 zile, preturi bune, seriozitate garantata. Emitem certificat energetic oriunde in tara. Certificatul este eliberat in 2 zile de...
Read moreVrăbiile poveste Demult-demult, cine ştie cât de demult, a răsărit în mijlocul unei păduri un stejărel, care începuse a creşte încet-încet şi a privi cu dragoste la ceilalţi stejari falnici care...
Read moreLeul Supranumit si regele animalelor, Panthera leo – leul, face parte din ordinul Carnivora, familia Felidae. Leul este una dintre cele patru feline de talie mare din specia Panthera, alaturi de...
Read moreIrisi - planse de colorat Irisii se numara printre cele mai frumoase flori de primavara. Denumita popular stanjenel, planta se gaseste in nenumarate gradini rustice si spatii verzi, gama cromatica a...
Read moreDEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE! - Andrei MureşanuIMNUL NAŢIONAL AL ROMÂNIEI Potrivit articolului 12, alineatul 3 din Constituţia României, versurile strofelor 1, 2, 4 si 11 ale poeziei "Un răsunet" de Andrei Mureşanu, pe...
Read moreHoroscop Leu iulie 2013 Aflati ce prezic astrele si horoscopul pentru zodia Leu in iulie 2013: caracteristici generale, dragoste si viata sociala, cariera si bani. Horoscop Leu iulie 2013 - Caracteristici generale Pe...
Read more