Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Fitoterapia si bioenergia tratamente alternative pentru bolile inimii

Miercuri, 27 Mai 2015 04:01

Fitoterapia si bioenergia - tratamente alternative pentru bolile inimii

Fitoterapia si bioenergia - tratamente alternative pentru bolile inimiiIn acest articol vom face referire la doua modalitati de tratament alternativ pentru afectiunile cardio-vasculare/ale inimii, respectiv fitoterapia si bioenergia.

In fitoterapia bolilor cardio-vasculare se folosesc o serie de plante medicinale cu actiune terapeutica dovedita stiintific, capabile sa atenueze efectele nedorite ale acestor afectiuni, dar si sa actioneze asupra cauzelor cale le genereaza, prin curatarea vaselor sangune de depunerile de colesterol. Cele mai eficiente plante medicinale in tratarea acestor afectiuni sunt: tapla gastei, paducelul, patlagina, papadia, traista ciobanului, vascul si coacazul negru.

· Talpa gastei si paducelul au o excelenta actiune in afectiunile de origine nervoasa, reducand totodata si tensiunea arteriala. Patlagina, pe langa rolul hipotensor, este foarte buna in ateroscleroza si hipercolesterolemie, find un adevarat “detergent” al sistemului circulator.

· Papadia (atat frunzele, cat si radacinile) este un excelent tonic circulator, avand o actiune deosebita in ateroscleroza.

· Traista ciobanului regleaza tensiunea cerebrala.

· Vascul are o actiune remarcabila in hipertensiunea arteriala, atroscleroza si tulburarile circulatorii.

· Coacazul negru, pe langa faptul ca este hipotensor, are si o marcanta actiune actiateroscelrotica si diuretica, putand elimina din organsm acidul uric in exces, prezent in sange.

Toate aceste tratamente sunt recomandate si bolilor asociate ale pacientului, intotdeauna urmarindu-se tratarea lui la nivel holistic. Bineinteles, nu trebuie uitat ca, in orice tratatment, se impune o anumita dieta alimentara si un nou mod de viata, pentru a atinge reusita si a consolida rezultatele obtinute prin tratamentul urmat.

Evident, fara nicio ezitare, se poate afirma cu tarie ca plantele medicinale pot constitui un tratament viabil pentru bolnavii cardio-vasculari.

Patologia cardio-vasculara a inregistrat un varf in ultimii ani, atat ca frecventa, cat si in privinta momentului de debut al bolii. Din ce in ce mai multi tineri se plang de probleme cu inima si multi sunt despistati la examene de rutina, avand diverse anomalii si tulburari ale activitatii cardiace.

Pentru tratarea bolilor de inima se poate opta pentru bioterapia imbinata cu fitoterapia, iar cercetarile dovedesc acest lucru. Tratamentul nu e complicat. Complicat e modul de expicare. Intotdeauna se incepe cu o analiza de retrocognitie, pentru a se putea depista “defectele” genetice si blocajele energetice si blocajele energetice care pot afecta sistemul cardio-vascular. De asemenea, trebuie delimitate punctele de energie care itnretin ca un foc viu boala in cauza.

Prin conectare la meridianele energetice ale corupului uman pot fi stabilite cuantele necesare de energie cu catre trebuie sa se intervina, gradat, pe tot parcursul tratamentului. In rest, tratamentul decurge normal, ca orice alt tratament bioterapeutic.

Rezultate deosebite se obtin si in cazurile unor afectiuni cardio-vasculare mai complicate, precum: cardioapatie ischemica dureroasa si nedureroasa, prolaps de valva arteriala, insuficienta mitrala si aortica, stenoza aortica etc. De regula, pentru aceste boli, durata tratamentului este mai lunga – circa 50-60 de sedeinte.

Retineti faptul ca nu exista nicio incompatibilitate intre tratamentul bioterapic si cel alopat. Din contra, complementaritatea acestor tratamente este in folosul pacientului.