Interferente.ro Lifestyle Retete Dulceata de caise retete

Sâmbătă, 16 Iunie 2012 04:23

Dulceata de caise - retete

 

Caisele sunt unele din cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi aromate delicioase. Dulceata de caise este potrivita pentru desert, prajituri si umplutura pentru clatite. Va prezentam cateva retete pentru dulceata de caise.

 

 

 

Dulceata de caise

Ingrediente:  

3 kg de caise curatate de samburi si coaja 

2 kg de zahar 

sare de lamaie 

zahar vanilat 

 

Mod de preparare:      

Curatam caisele, dupa care le asezam in vasul in care le vom fierbe (adaugam un rand de caise, apoi unul de zahar). Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba la foc mic. Dupa o jumatate de ora de fierbere, putem scoate caisele si lasam sa fiarba siropul in continuare. Dupa ce scade siropul si se incheaga, luam spuma si adaugam caisele pe care le-am scos mai inainte. Adaugam sarea de lamaie si zaharul vanilat, dupa gust, amestecam usor si punem dulceata fierbinte in borcane. Infiletam borcanele si le punem cu gura in jos. Le tinem o vreme la caldura, pana la racire, dupa care le depozitam in camara.

 

 

Dulceata de caise cu samburi

Ingrediente:

2 kg de caise

1,5 kg de zahar

1 lamaie

 

Mod de preparare:

Spalam caisele, le rupem in doua si scoatem samburii. Punem caisele intr-o oala impreuna cu zaharul si le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Stoarcem lamaia si punem zeama peste caise. Spargem samburii si ii decojim de pielita maronie, dupa care ii punem in cratita cu dulceata. Se lasa la foc pana se intareste, dupa care asezam dulceata fiebinte in borcane. Inchidem borcanele, le tinem pana se racesc, apoi le punem in camara pentru iarna.

 

 

Dulceata de caise pentru iarna

Ingrediente:

1 kg de caise coapte

1 kg zahar

100 ml apa

1 lingura cu zeama de lamaie

1 zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Spalam caisele, le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si le lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam usor sa nu sfaramam caisele. La final, adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dulceata este gata in 30-35 de minute.

Samburii de caise dau un gust deosebit dulcetii, asa ca nu ezitati sa ii decojiti si sa ii adaugati si pe acestia in dulceata, la final, in functie de preferintele duneavoastra.

Cand dulceata este gata, o punem in borcanele curate si uscate. Le tinem o vreme la caldura, sub o patura, pana la racire, dupa care le punem in camara pentru iarna.

 

 

Dulceata de caise - reteta clasica

Ingrediente:

3 kg caise fara samburi

2,5 kg zahar

sare de lamaie

conservant

Mod de preparare:

Spalam caisele si le punem intr-o oala corespunzatoare ca marime. Adaugam zaharul si lasam amestecul in frigider, la rece, peste noapte.

In ziua urmatoare, punem caisele la foc, adaugam sarea de lamaie si amestecam sa nu se lipeasca de oala. Lasam continutul sa fiarba jumatate de ora si indepartam spuma care se formeaza. Luam oala de pe foc, scurgem siropul care s-a format intr-o alta oala si il fierbem aproximativ jumatate de ora, dupa care amestecam cu fructele, adaugam conservantul si lasam dulceata sa clocoteasca 2-3 minute, sa nu se zdrobeasca prea tare caisele. Turnam dulceata in borcane, le tinem la caldura, dupa care le depozitam in camara.

 

Vezi alte retete pentru dulceata de caise.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: