Interferente.ro Lifestyle Frumusete Vegetalismul si alimentatia biologica

Luni, 11 Mai 2015 19:41

Vegetalismul si alimentatia biologica

Vegetalismul si alimentatia biologicaIn cele ce urmeaza vom face referire la cateva tabieturi alimentare ce includ renuntarea macar partial la carne si la grasimi, facand referire la: vegetalism si alimentatie biologica.

Vegetalismul este un regim ce nu contine niciun aliment de origine animala, adica nici oua, nici lapte, nici carne, nici peste, nici unt si nici miere.

Avantaje:

Vegetalismul diminuneaza global aportul de grasimi animale, dar acest lucru nu compenseaza intru totul numeroasele inconveniente. Acestea sunt:

- modul de alimentatie poate avea consecinte grave la adulti, dar mai ales la adolescenti si copii.

Riscurile sunt urmatoarele:

- o carenta in aminoacizi indispensabili, elemente de baza ale proteinelor.

- un aport insuficient de calciu (indispensabil oaselor). In plus, abundenta fibrelor (furnizate de catre legume si cereale) este o frana suplimentara in asimilarea calciului.

- anemii datorate vitaminei B12 (exista riscul unei carente totale dupa patru ani de vegetalism) si o proasta asimilare a fierului vegetal.

- un deficit de vitamina A.

De luat in seama:

- practicarea acestei alimentatii atrage dupa sine malnutritia si intarzieri de crestere la copii.

Alimentatia biologica are o mare extindere in Occident.

Scopul agriculturii biologice? Producerea unor alimente lipsite de reziduuri chimice, cu o buna valoare nutritiva. Legumicultorii suprima fosfatii si azotatii, inlocuindu-i cu traditionalul gunoi de grajd.

Avantaje:

Alimentele "bio" ar fi mai bune pentru sanatate. Trebuie totusi ca alimentul sa fie cu adevarat "bio" si cultivat conform unor anumite metode traditionale: folosirea ingrasamintelor organice, rotatia culturilor si interzicerea ingrasamintelor de sinteza si a pesticidelor.

Inconveniente:

Pe plan dietetic, nu exista nici unul. Dar, pe de alta parte, alimentele biologice sunt foarte scumpe si greu de gasit.

Sfatul nostru:

Sporiti cantitatea de fructe si de legume.

Renuntati la carnea de porc si de vita.

Consumati peste proaspat si carne de pui.

Ca sa nu va ingrasati, alegeti produse lactate cu procente mici de grasimi.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: