Interferente.ro Lifestyle Dragoste si sex Traditii si obiceiuri de Sfantul Valentin

Marţi, 11 Ianuarie 2011 14:15

Traditii si obiceiuri de Sfantul Valentin

 

De Valentine’s Day, pe 14 februarie, milioane de indragostiti din lumea intreaga isi celebreaza dragostea. De-a lungul timpului, s-au nascut mai multe traditii si obiceiuri de Ziua indragostitilor.

 
 

 

Intalnirea de Sfantul Valentin

De ziua Sfantului Valentin, indragostitii obisnuiesc sa se intalneasca fara a stabili in prealabil acest lucru. Aceasta traditie provine de la britanici. Potrivit traditiei anglo-saxone, in aceasta zi pasarile isi aleg partenerii, iar ziua de 14 februarie este denumita “ziua casatoriei pasarilor”. Se spune si ca prima pasare pe care va vedea o fata in aceasta zi ii va prevesti cu ce barbat se va casatori. Daca va vedea o mierla, destinul ii va aduce in cale un preot, macaleandrul un marinar, pasarile cu pene galbene un barbat bogat, vrabia un fermier, pasarile cu pene albastre un barbat vesel, porumbelul un barbat iubitor, iar daca va vedea o ciocanitoare va ramane nemaritata.

 

Lingurile iubirii

In trecut, in Wales se daruiau linguri sculptate in lemn si decorate sau lacate si chei, ca simbol al iubirii.

 

Urarea de “Happy Valentine’s Day!”

La inceputuri, ziua Sfantului Valentin era asociata numai cu iubirea dintre o femeie si un barbat. In zilele noastre insa a capatat semnificatii mai largi, cu aceasta ocazie, oamenii ureaza “O zi fericita de Sfantul Valentin” tuturor celor pe care ii iubesc sau la care tin: rude, prieteni si colegi. Ideea este de a sarbatori dragostea, de a da si a primi iubire in ziua de Sfantul Valentin.

 

Traditia trimiterii de felicitari

Primele felicitari confectionate special pentru ziua de Sfantul Valentin au fost realizate in anul 1800, si de atunci dateaza traditia trimiterii de felicitari. La inceput felicitarile erau confectionate din dantela si satin, cu mesaje scrise de mana. In zilele noastre putem gasi felicitari special tiparite pentru aceasta zi, care contin mesaje si simboluri ale iubirii precum trandafiri rosii, inimioare sau cupidoni. Felicitarile sunt trimise atat persoanelor iubite, cat si acelora pe care ii iubim in secret.

 

Schimbul de cadouri

Tot de Sfantul Valentin exista traditia schimbului de cadouri intre iubiti. Cu aceasta ocazie se daruiesc flori, ciocolata si bomboane din ciocolata, jucarii de plus sau bijuterii.

 

Seara de Sfantul Valentin

Pe 14 februarie, seara, indragostii obisnuiesc sa se intalneasca la o cina romantica. Tot in aceasta seara se organizeaza numeroase petreceri atat pentru cei care si-au gasit deja perechea, cat si pentru cei singuri. In unele tari, de Sfantul Valentin, familiile petrec alaturi de prieteni apropiati.

 

Obiceiuri pentru aflarea viitorului de Sfantul Valentin

De asemenea, de ziua Sfantului Valentin, inainte de culcare, fetele isi pun sub perna o floare de coada soricelului. Prima persoana pe care o va vedea cand va pleca de acasa va fi viitorul ei sot. Tot in aceasta noapte, fetele nemaritate trebuie sa inconjoare biserica de 12 ori, pentru a-si visa ursitul. Si tot in aceasta zi, numele pretendentilor unei fete sunt scrise pe bucati de hartie care sunt invelite in lut si puse in apa. Prima bucata de lut care va iesi la suprafata contine numele celui cu care fata se va marita.

 

 

Citeste si:

Valentine’s day poze, imagini, simboluri, cadouri

Ziua Indragostitilor cadouri si idei romantice

Ziua Indragostitilor felicitari

Mesaje si sms de dragoste engleza romana Valentine’s Day

Valentine’s Day mesaje si sms de dragoste

Cadouri si simboluri de Sfantul Valentin Valentine’s Day

Traditii de Sfantul Valentin in lume

Legenda Sfantului Valentin

 

 

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: