Interferente.ro Lifestyle Dragoste si sex Traditii de Sfantul Valentin in lume

Marţi, 11 Ianuarie 2011 14:27

Tradiţii de Sfântul Valentin în lume

 

Ziua îndrăgostiţilor are o îndelungată tradiţie în Marea Britanie. În Norfolk există un personaj numit Jack Valentin care ciocăneşte la uşile tuturor caselor şi lasă dulciuri şi cadouri pentru copii.


În Ţara Galilor mulţi oameni sărbătoresc Ziua îndrăgostiţilor pe 25 ianuarie. Ziua comemorează pe Sfântul Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi.


În Franţa, o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscut drept Sfantul Valentin şi este sărbătorită ca şi în restul ţărilor occidentale.


În Danemarca şi Norvegia - 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este o sărbătoare foarte populară, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare persoanei iubite.

 

În Suedia, sărbătoarea de Sfântul Valentin este numită Ziua tuturor inimilor şi nu este o sărbătoare oficială.


În Slovenia, un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, aşa că pe 14 februarie plantele şi florile încep să crească. Ziua îndrăgostiţilor a fost sărbătorită ca ziua în care încep lucrările în vii şi pe câmpuri. Se spune ca păsările se căsătoresc în această zi.

 

În Turcia, echivalentul Sfântului Valentin este Sfântul Gregor, iar ziua se numeşte Ziua Inimilor Dragi.

 

 

În Brazilia, Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte în mod tradiţional pe data de 12 iunie, cu o zi înainte de ziua Sfântului Anton, care este protectorul căsniciilor. Obiceiurile sunt aceleaşi şi îndrăgostiţii îşi oferă unul altuia diverse cadouri.

 

În Columbia, sărbătoarea îndrăgostiţilor este celebrată în cea de-a treia vinere şi sâmbătă a lunii septembrie, şi este numită Ziua iubirii sau a prieteniei. O tradiţie foarte populară aici este aceea ca fiecare persoană să îşi aleagă un prieten căruia să-i facă un cadou secret.

 

În ultimii ani, această sărbătoare a ajuns şi în Asia, Japonia sau Coreea. În aceste ţări, se obişnuieşte ca femeile să dăruiască bărbaţilor bomboane de ciocolată. În Japonia, această sărbătoare este denumită giri-choko (giri - obligaţie şi choko - ciocolată). De Ziua Îndrăgostiţilor, fetele oferă băieţilor ciocolată neagră şi, o lună mai târziu, băieţii întorc favorul, oferind fetelor ciocolată albă în Ziua Albă, sărbătorită pe 14 martie.


În România, sărbătoarea tradiţională a îndrăgostiţilor este Dragobetele, care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia.

 

Citeste si:

Valentine’s day poze, imagini, simboluri, cadouri

Ziua Indragostitilor cadouri si idei romantice

Ziua Indragostitilor felicitari

Mesaje si sms de dragoste engleza romana Valentine’s Day

Valentine’s Day mesaje si sms de dragoste

Cadouri si simboluri de Sfantul Valentin Valentine’s Day

Traditii si obiceiuri de Sfantul Valentin

Legenda Sfantului Valentin


Related news items:
Newer news items:
Older news items: