Interferente.ro News Stiri Stiri ultima ora

Miercuri, 03 Noiembrie 2010 23:46

Stiri ultima ora

Lasata Secului pentru Postul Craciunului

CCR: Legea educatiei este neconstitutionala – exista un conflict intre Parlament si Guvern

 Judecatorii de la Curtea Constiutionala au decis, cu majoritate de voturi, ca Legea educatiei este neconstitutionala constatand ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern deoarece si-a asumat raspunderea pe o lege care era deja in dezbatere parlamentara.

Opozitia a comentat decizia ca fiind o palma data in primul rand ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Sursa: Presaonline.com

 

 

Duminica, 14 noiembrie, se lasa sec pentru Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului. Acest post se incheie pe 24 decembrie. Postul Craciunului ne aminteste de postul patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Dupa cum acestia au postit in vederea venirii lui Mesia, tot astfel se cuvine sa intampinam si noi nasterea lui Hristos.

Primele mentiuni despre tinerea acestui post provin din secolele IV-V, de la Fericitul Augustin si episcopul Leon cel Mare al Romei.

Hotararea ca toti credinciosii sa posteasca timp de 40 de zile s-a luat la Sinodul local din Constantinopol, tinut in anul 1166, in timpul patriarhului Luca Chrysoverghi. Amintim ca inainte de acest sinod, crestinii posteau diferit: unii numai sapte zile, iar altii sase saptamani.

Sursa: CrestinOrtodox

 

Ierburile medicinale ar putea deveni ilegale

 

Incepand cu data de 1 aprilie 2011, prepararea si prescrierea ierburilor medicinale traditionale ar putea deveni ilegala pe intreg teritoriul UE.


Directiva Europeana pentru Produsele Medicinale Traditionale din Ierburi, cere ca toate ierburile medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice, potrivit Gaia-health.com.

"Scoaterea medicinei traditionale dintr-o tara, prin regulamentul de inregistrare UE, este ca si cum ai introduce un cub intr-o gaura rotunda. Adaptarea la noile reguli trebuie sa se faca rapid daca nu se vrea discriminarea sau incalcarea drepturilor omului din tarile care inca folosesc acest tip de medicina.

 

Sursa: Ziare.com

  


Related news items:
Newer news items:
Older news items: