Interferente.ro Lifestyle Casa ta Soarele aliant impotriva bacteriilor virusilor microbilor si acarienilor

Luni, 09 Aprilie 2012 13:19

Soarele - aliant impotriva bacteriilor, virusilor, microbilor si acarienilor

Soarele, prietenul nostru, ne face viata mai frumoasa. Dar acesta poate fi si un aliat extrem de util si in lupta cu microbii, fiind un dezinfectant natural. Soarele emana o lumina care este invizibila ochiului, ultravioletele, care au “puterea” de a distruge microbii.

Asa incat, daca iti doresti o casa curata, o cura cu soare e cat se poate de binevenita. Dupa cum stiti, este o vorba in popor care spune ca, in casa in care nu intra soarele, intra doctorul. Talcul acestei zicale e tocmai actiunea dezinfectanta a soarelui.

Aceste raze ultraviolete au o lungime de unda optima pentru distrugerea multor bacterii, virusi, microbi si acarieni. Aceasta lumina patrunde in ADN-ul lor, le afecteaza metabolismul, si in final ii distruge. Asa incat, deschideti larg ferestrele cand e soare, razele lui curata rapid casa de inamicii invizibili.

Modalitati prin care puteti profita de actiunea dezinfectanta a razelor solare

Aerisiti casa in fiecare dimineata, intre 5 si 30 de minute, in functie de temperatura de afara, atunci cand e soare. Chiar si iarna este indicat sa aerisiti camerele 5 minute, atunci microbii sunt distrusi si de razele ultraviolete, cat si de frig.

Uscati hainele in aer liber, soarele si vantul le usca mult mai repede, in plus le si dezinfecteaza.

Scoateti vara, cand este soare, lucrurile si hainele, pentru o portie de dezinfectare solara. Covoarele, cearsafurile, saltelele este recomandat sa fie si ele aerisite si lasate la soare. In special saltelele, sunt un mediu propice de dezvoltare a acarienilor. Mai multe informatii despre acarieni si cum putem scapa de ei gasiti pe http://www.interferente.ro/Acarienii-ce-sunt-si-cum-putem-scapa-de-ei.html.

Si nu uitati ca o casa curata va garanteaza o sanatate indelungata!


Related news items:
Newer news items:
Older news items: