Interferente.ro Lifestyle Frumusete Sarea si frumusetea

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 12:22

Sarea si frumusetea

Se vorbeste adesea de sarea si piperul unei persoane. Stiati insa ca sarea poate avea lagatura, si inca una foarte mare, cu aspectul exterior, cu stralucirea fizica a unei persoane? Sarea face pielea matasoasa, confera energie si are darul de a infrumuseta tot ce atinge: corpul, fata si chiar surasul.

 

Consumata in cantitati mari insa, ea poate provoca retentia apei si chiar hipertensiune arteriala. Usuca pielea si chiar o irita. Si totusi intra in compozitia a numeroase produse cosmetice.

Faptul ca dupa un concediu petrecut la mare avem pielea mult mai matasoasa se datoreaza bailor in mare, sarea continuta de apa ducand la o usoara exfoliere a epidermei, iar valurile favorizeaza aceste fenomen.

Nu este nevoie sa mergem la mare pentru a profita de binefacerile sarii, pe care le puteam “simula” si in propria noastra cada. Aruncati trei pumni de sare de bucatarie in apa de baie, pe care ati imbogatit-o in prealabil cu cateva picaturi de ulei de levantica. Veti obtine o baie pe cat de relaxanta, pe atat de ieftina si eficienta.

Compuse din multiple fatete, granulele de sare agata celulele moarte, realizand un peeling natural de buna calitate.

Sarea este foarte importanta si pentru reechilibrarea organismului, are actiune dezinfiltranta in fenomenele celulitice si permite eliminerea surplusului de apa din celule. Pe epiderma are aceleasi efecte: regleaza hidratarea. Sarea mai are si puteri anti-radiculare si anti-iritante. In plus, stimuleaza regenerarea celulara.

Format in proportie de 95% din saruri minerale, emailul dintilor pare a avea o adevarata afinitate fata de cristalele sarate. Sarea are reputatia ca inlatura placa dentara si neutralizeaza aciditatea bucala, responsabila pentru aparitia cariilor, reducand si secretia de saliva.

Suta la suta naturale, fara alcool, fara parfum sau culorant, deodorantele pe baza de sare depun un filtru invizibil de mineral pe piele, cu rol antibacterian si astringent. Porii se strang, iar transpiratia este limitata. Pentru ca sunt de origine minerala, aceste deodorante se aplica pe pielea unor umezita.