Interferente.ro Lifestyle Retete Reteta dulceata de afine

Vineri, 06 Mai 2011 19:02

Reteta dulceata de afine

 

Afinele, datorita substantelor active pe care le contin (vitamina C, flavonoizi, minerale, acizi organici) sunt un excelent antibiotic. De asemenea, afinele protejeaza flora intestinala, imbunatatesc circulatia sanguina, regenereaza retina si scad concentratia zaharului din sange.

 

 

Afinele preparate sub forma de dulceata isi pastreaza in mare parte proprietatile terapeutice. Dulceata de afine poate fi consumata si de diabetici, in conditiile in care in loc de zahar folosim fructoza.

 

Daca dorim sa folosim dulceata de afine in scop terapeutic este indicat sa se consume cate o lingurita de dulceata de afine dimineata pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

 

Pentru afectiunile cronice-digestive, cardiace si oculare, cura trebuie urmata timp de o luna, fara intrerupere.


Pentru ca dulceata preparata in scop terapeutic sa aiba un efect vindecator, fructele trebuie sa fie foarte proaspete, bine coapte si nepatate.

 

Ingrediente: 1 kg de afine, 1 kg de zahar, 750 ml de apa, o lingurita rasa de scortisoara si sucul unei lamai. Pentru cantitati mai mari puteti multiplica ingredientele.


Mod de preparare: Se face un sirop din zahar si apa. Cand acesta incepe se fiarba se adauga afinele spalate in prealabil. Se fierbe pana cand dulceata este legata, apoi se adauga sucul de lamaie si scortisoara, se lasa sa mai clocoteasca doua minute si se ia vasul de pe foc. Dulceata se torna in borcane, se capseaza si se pastreaza intr-un loc curat si uscat.

Puteti de asemenea pregati un delicios sirop de afine. Reteta de sirop de afine o gasiti aici.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: