Interferente.ro Descopera Diverse Remedii ale medicinii traditionale chineze

Duminică, 09 Iunie 2013 17:42

Remedii ale medicinii traditionale chineze

Nu-i o simpla gluma! Cu mii de ani inaintea erei noastre, orientalii mancau oua cu embrionul in ele. Este un lucru cunoscut ca medicina in Extremul Orient este cea mai vehe din lume si ca obtinea, datorita unei permanente supravegheri a alimentatiei, rezultate surprinzatoare.

Sanatatea, sustin medicii chinezi, este o stare de echilibru obtinuta prin armonia dintre principiul “rece” si principiul “cald”, prin armonia dintre “activ” si “inactiv”, dintre elemental “masculin” si cel “feminin”. “Fiii cerului” foloseau cu succes intre retetele lor medico-dietetice un aliment revitalizant extraordinar … ouale clocite in care este dezvoltat de 2 saptamani embrionul.

 

Cele mai vechi tratate de medicina chineza recomanda sa mananci fetusi de caprioara, oua clocite de pui de gaina, rata sau prepelita. Socoteau calitatile acestora miraculoase in lupta impotriva anemiei copiilor, in lupta impotriva batranetii, recapatarea uimitoare a apetitului sexual, si a potentei virile si disparitia totala a frigiditatii feminine.

In Asia a fost crescut in acest scop o rasa speciala de rate albe, supravegheate anume si duse sa traiasca in mlastini si orezarii inundate. Ouale acestor rate sunt apoi clocite de gaini, deoarece ratele albe refuza sa cloceasca. Cincisprezece zile mai tarziu, pretioasele oua sunt pregatite pentru consum. Negustori ambulanti le vindeau calde pe strada dupa ce le-au fiert in apa putin sarata. Ouale se consumau cu putina sare si o iarba aromata picanta “rao-rim”.

Altadata delicatese si deopotriva medicament rezervate exclusiv mandarinilor, ouale clocite sunt acum la indemana tuturora.


Newer news items:
Older news items: