Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Rasul si plansul terapie si remedii antistres

Duminică, 05 Ianuarie 2014 16:47

Rasul si plansul - terapie si remedii antistres

 

Rasul si plansul terapie si remedii antistresFiti mai relaxati si nu uitati ca rasul si plansul sunt cele mai simple remedii antistres (naturiste) si sursa de terapie. Asadar, radeti si nu va abtineti de la plans. Rasul este medicament pentru suflet, la fel cum si plansul vindeca, deoarece lacrimile elimina supararea.

 

Rasul ca terapie si tratament

Rasul e un eficient medicament pentru stres, emotii negative, etc. Din pacate, in zilele de azi am cam uitat sa radem. Acest lucru e demonstrat: persoanele destinse, care rad si sunt binedipsuse sunt mai cautate si mai apreciate de catre ceilalti decat persoanele anxioase. Care e explicatia? E destul de simplu de ajuns la aceasta concluzie: rasul contribuie la cresterea nivelului de serotonina (ceea ce duce la inlaturarea starilor de anxietate, nervozitate si depresie) si dopamina (un neurotransmitator responsabil cu senzatia de placere si cu efect asemanator cu morfina si heroina la nivelul creierului). In colaborare, aceste doua substante elibereaza tensiunile de la nivel psihic. Veti fi mult mai agreati de catre cei din jur, deoarece degajati optimism, incredere, veselie. Puteti sa radeti chiar de propria voastra persoana, deoarece puteti creste increderea in voi si sa inlaturati inhibitiile. In functie de cum radeti (mai galagios ori mai timid) va puteti da seama cat de extrovertiti sau introvertiti sunteti.

De asemenea, rasul va ajuta sa va detasati si chiar sa uitati de problemele de zi cu zi, fiind o buna metoda antistres si anidepresiv natural. Prin ras, hipotalamusul, situat la baza creierului, secreta endorfine, hormoni care reduc excesele de cortizol si adrenalina, cauzare de stres.

Studiile au demonstrat ca rasul are benefiicii asupra starii de sanatate. Astfel, rasul creste nivelul de anticorpi din corp, in timp ce starile negative (depresie, furie, anxietate) slabesc sistemul imunitar si predispun organismul dvs. la infectii.  Cand radeti, schimburile respiratorii sunt de 3 ori mai intense, iar plamanii elimina aerul cu o mare viteza, favorizand eliminarea rapida a toxinelor din corp, scaderea colesterolului, imbunatatirea circulatiei sanguine si buna oxigenare a creierului. Important este si faptul ca rasul ajuta la scaderea tensiunii, reducerea tulburarilor digestive, stimularea contractiilor intestinale.

Afla mai multe informatii cu privire la ras si la zambet ca remedii antistres si valoarea acestora pentru sanatate.

 

Plansul ca terapie

Plansul va ajuta sa scapati de starile de nervozitate si stres. Pur si simplu simtiti ca va descarcati, iar acest lucru nu e deloc anormal. Oamenii difera unii de altii, unii se descarca prin ras, altii prin plans. S-a demonstrat stiintific ca lacrimile ajuta la eliminarea din corp a unor substante chimice eliberate in situatii de stres, ca de exemplu prolactina (hormon secretat in situatiile tensionale). De cele mai multe ori, prin plans exprimati tacit o singura informatie: nevoia de ajutor. E una din cele mai credibile explicatii pentru care persoanele care nu plang au probleme in a-si exprima sentimentele. Mai mult de atat, lacrimile sunt extrem de folositoare pentru sanatatea ochilor, protejandu-i impotriva iritatiilor sau a corpurilor straine.

 

Asadar, radeti si plangeti atunci cand va vine. Radeti si plangeti cu sinceritate. Radeti pana la lacrimi, dati frau liber sentimentelor si descarcati-va prin plans. Sunt simple manifestari naturale ale unor stari firesti carora trebuie sa le dam curs. Daca va veti abtine, nu faceti decat sa va simtiti mai rau. Dupa ce radeti sau plangeti, va veti simti mult mai bine, deoarece corpul isi regaseste echilibrul si scade nivelul hormonului prolactina, un hormon care creste in perioade stresante.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: