Interferente.ro Descopera Diverse Primavara si efectele pentru energia si psihicul uman

Joi, 15 Martie 2018 00:21

Primavara si efectele pentru energia si psihicul uman

Primavara si efectele pentru energia si psihicul umanPrimavara este anotimpul care ne impinge catre regenerare, catre iesirea din stagnare si acumularea de noi energii. Botticelli a creat un tablou genial al primaverii, care ia chipul unei splendide femei tinere. Este o atractie pura la aceasta fata, nu e atractia aceea pasionala a verii. Un joc de energii albe, ca si ghiocelul care se naste din zapada. Jung observa ca imaginea primaverii se asociaza in psihicul uman cu o mama, cu Marea Mama a Naturii.

Ignorand starile de astenie pe care primavara le induce unor persoane extrem de sensibile, e cert ca primavara are anumite efecte pentru energia si psihicul uman.

Primavara ne face sa ne simtit adolescenti, ne impinge sa ne purtam nebuneste, indiferent de varsta pe care o avem. Ne determina sa ne recream viata si imaginea despre viata. Martie este luna in care cautam sa ne reparam si trupul si sufletul cu noile energii ale pamantului, promise de acest anotimp. Ele ne asigura terapia pe care o cautam instinctiv.

In fiecare clipa suntem bombardati de un surplus de energii, carora trebuie sa le facem fata, intrand intr-un joc al adolescentei, fiind in ton cu ceea ce ne inconjoara, cu ceea ce ne poate darui primavara. De obicei, ne lasam prinsi in grijile cotidiene, in tristetea si incapacitatea de a face fata unor sau altora dintre problemele zilnice. Primavara ne indramna sa le uitam, sa ne bucuram de “mugurul alb si roz si pur”, sa ne lasam cuprinsi de visul “de-albastru si de-azur”, cum ar spune Bacovia. Oricat am fi de suparati, oricate greutati ne-ar apasa sufletul si oricat ger au turnat in inima noastra lungile nopti ale iernii, elementele firii redesteptate ne pot aduce schimbarea in bine, ne pot inveseli. Esential e sa fim gata sa acceptam darul, sa ne asezam in fata ferestrei cu mintea deschisa. Sa incuiem toate grijile undeva, intr-o caseta, si sa dam drum liber sperantelor. Sa vizualizam miscarea exploziva a naturii si sa ne potrivim ceasul dupa mersul furnicii prin iarba. Sa privim in iarba si in muguri, in frunzele crude si in lastarii acrisori de vie. Poetul ar spune ca avem sanse sa devenim “doctori” in iarba, in muguri, in frunze si in lastari…