Luni, 11 Octombrie 2010 19:34

Povestea zodiilor

 

 

    

Intr-o buna dimineata, Dumnezeu si-a privit cei 12 copii, intrebandu-se ce le mai lipseste. Deodata, dorinta de a-i inzestra cu vointa omeneasca I-a luminat fata. Unul cate unul, fiii au pasit pentru a-si primi darul divin.

 

„Tie, Berbecule, iti harazesc prima mea samanta, pe care o poti sadi cu onoare. Pentru fiecare samanta care va rodi, inca un milion va rodi in mana ta. Tu nu vei avea timp sa vezi crescand nici una dintre acestea, pentru ca tot ce insamantezi va rodi cu prisosinta. Tu vei fi primul care va sadi in mintea umana Ideea Mea. Dar nu este datoria ta sa hranesti Ideea. Viata ta este actiune si sigurul tau scop este sa-l faci constient pe om de Creatia Mea. Celui care isi indeplineste menirea ii daruiesc virtutea respectului de sine!”

 Tacut, Berbecul a pasit spre locul sau.

 

 

 

„Pe tine, Taurule, te inzestrez cu puterea de a preface samanta in substanta. Munca ta este mareata si are nevoie de rabdare. Tu trebuie sa implinesti tot ce a fost inceput, altfel semintele se vor risipi in vant. Nu te vei indoi niciodata de puterea ta, nu-ti vei schimba gandul la mijlocul drumului si nu vei depinde de altii pentru a-ti desavarsi opera. Iti ofer taria: foloseste-o intelept!”

 Si Taurul reveni supus la locul sau.

 

„Tie, Geamanule, iti sunt sortite intrebarile fara raspuns, ca sa poti arata tuturor ceea ce vede si simte omul in jurul sau. Tu nu vei sti niciodata de ce acesta vorbeste sau asculta, dar, in cautarea intelesurilor adanci ale lumii, vei afla darul Meu: cunoasterea!”

Iar Geamanul, ingandurat, pleca.

 

„Pe tine, Racule, te investesc cu datoria de a-ti invata semenii ce este emotia. Tu vei starni rasul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea si vor gandi le va trezi multumire si bucurie sufleteasca. Pentru aceasta primeste in dar familia pe care tu o poti inmulti!”

Si Racul se retrase timid. 

 

„Tu, Leule, ai menirea sa arati intregii lumi Creatia Mea plina de stralucire. Dar sa te ingrijesti de mandria ta si intotdeauna sa iti dai seama ca este opera Mea, iar Creatorul este unic. Daca vei uita aceasta, oamenii te vor dispretui. Tu vei indeplini totul cu ardoare si orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta, ai nevoie de nobletea cu care te inzestrez!”

Leul pasi maiestuos spre locul sau.

 

„Tie, Fecioara, iti este dat sa cercetezi tot ceea ce omul a faurit in lumea pe care I-am daruit-o. Tu vei scruta patrunzatoare drumurile sale si-l vei preveni cand greseste. Astfel, creatia poate atinge desavarsirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gandirii!”

Fecioara pleca privind atent in jurul sau.

 

„Tu, Balanta, ai misiunea de a-l ajuta pe om sa fie constient de indatoririle sale fata de ceilalti. Asa, el poate invata sa traiasca sentimentul fraternitatii si va capata deprinderea de a descoperi fata ascunsa a actiunilor sale. Te voi trimite oriunde este dezbinare, iar pentru stradania ta infinita de a readuce semenilor ordinea si calmul, iti voi darui dragoste!”

Si Balanta se retrase umila spre locul sau.

 

„Tu, Scorpionule, ai o insarcinare foarte dificila. Vei avea iscusinta sa patrunzi in mintile oamenilor, dar nu iti va fi permis sa vorbesti despre ceea ce inveti. De multe ori vei fi cuprins de amaraciune din cauza celor pe care le descoperi. Aceasta te va apropia insa de Mine si nu vei uita niciodata ca acolo unde nu sunt Eu va fi doar pervertirea Ideii Mele … Tu vei vedea atat de multi oameni traind asemeni animalelor si vei lupta atat de mult cu instinctele lor, incat uneori vei pasi alaturi de cale ... Totusi, mai devreme sau mai tarziu, te vei reintoarce la Mine si de aceea primeste supremul dar al hotararii!”

Scorpionul pasi ferm spre locul sau.

 

„Sagetatorule, tu ai misiunea de a-i face pe oameni sa rada, caci, atunci cand inteleg gresit Ideea Mea, devin posaci. Umorul tau le va reda speranta si astfel isi vor intoarce privirea spre Mine. Vei trece prin multe incercari si vei cunoaste neastamparul. Iti harazesc darul infinitei abundente, pe care o vei raspandi pretutindeni, iradiind lumina!”
Sagetatorul se retrase jovial la locul sau.

 

„De la tine, Capricornule, vreau straduinta si sudoarea fruntii, pentru ca tu ai menirea de a-i invata pe oameni sa munceasca. Misiunea ta nu este usoara, caci vei purta toata truda oamenilor pe umerii tai. Insa, pentru jugul poverilor tale, eu iti daruiesc intreaga responsabilitate a omului!”

Iar Capricornul pleca devotat spre locul sau.

 

„Tu, Varsatorule, esti vizionarul omenirii: privirea ta desluseste toate posibilitatile glorioase. Vei trai insa durerea singuratatii, pentru ca aceasta viziune nu-ti permite sa personifici Dragostea Mea. Dar, pentru a-i intoarce pe oameni catre noile sanse, primeste darul libertatii pentru a servi omenirea oricand va avea nevoie de tine!”
Varsatorul pasi increzator spre locul sau.

 

„Tu, Peste, ai cea mai grea misiune dintre toate: iti cer sa ridici pe umerii tai toata suferinta omului. Lacrimile tale sunt menite sa fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul intelegerii gresite a Odei Mele, dar tu existi ca sa-i aduci omului compasiunea. De aceea iti harazesc darul cel mai de pret: vei fi singurul dintre cei 12 copii ai Mei care Ma va intelege. Iar puterea cuprinderii divine este pentru tine felul in care te vei apropia de oameni si vei raspandi credinta!”

Si Pestele se retrase emotionat la locul sau.

 

Dumnezeu le-a spus:

„Fiecare dintre voi are o scanteie din Mine. Dar nu trebuie sa luati partea drept intregul, sa o nesocotiti ori sa o identificati cu Creatorul. Toti 12 laolalta sunteti Unul. Creatorul insa este mai mult decat aceasta.”

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: