Poezii
Joi, 26 Februarie 2015 01:03
Legenda Babei Dochia numita si Baba Marta in versuriLegenda Babei Dochia numita si Baba Marta in versuri   Baba Dochia, numită în Basarabia precum și în unele părți din Muntenia Baba Marta, a avut întotdeauna în jurul ei o aură de mister. Astfel s-au născut în tradiția populară o serie de legende. U [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Duminică, 22 Februarie 2015 01:37
Poezii si versuri de DragobetePoezii si versuri de Dragobete   Vrei să-i spui persoanei dragi de Dragobete cât de mult o iubești? Noi îți oferim o serie de articole cu poezii și versuri de dragoste specifice sărbătorii de Dragobete. Din inimă pentru inimă, de Dragobete, pe 24 februarie, iubește Românește!    
Citeşte mai mult...
 
Marţi, 13 Ianuarie 2015 23:48
Mihai Eminescu VisMihai Eminescu - Vis   Va oferim spre lectura poeziaVis” a marelui poet Mihai Eminescu.   Plutesc pe rau – pe panza-i plana, Pe paduri vineti de cristal, In urma-mi noaptea dumbravana, Nainte-mi domnul cel regal.
Citeşte mai mult...
 
Luni, 12 Ianuarie 2015 01:56
Tamaia iubiriiTamaia iubirii   Va oferim spre lectura cateva versuri scrise de Lelita Catrina, inmanunchiate in poeziaTamaia iubirii”.   Doamne, Taie din painea Ta si azi o bucata. Si bun precum esti, Te arata, Noi am muncit pe brazda si azi ca si ieri Si suntem istoviti de puteri.
Citeşte mai mult...
 
Duminică, 11 Ianuarie 2015 23:20
Peisaj de iarnaPeisaj de iarna   Va oferim spre lectura poeziaPeisaj de iarna” scrisa de Al. I. Zainescu.   Zapezile ca un elogiu alb pentru amintiri Si hornuri care fumega-n nestire, O toleranta-n care codri mai subtiri Si mai subtiri copaci vorbesc despre iubire.  
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 17:23
Eroul poezieEroul - poezie   Va oferim spre lectura poeziaEroul” scrisa de D. Karnabat.   E rupta gheata veche si haina-n cot carpita, Pe masa stau uitate faramaturi de pita. Dar masa lui saraca intreaga este plina De vase mari si svelte, sculptate in lumina In care parfumeaza ca fumul din altare O f [ … ]
 
Duminică, 21 Decembrie 2014 01:07
In asteptarea lui Mos Craciun ganduri si versuriIn asteptarea lui Mos Craciun ganduri si versuri   Va oferim spre lectura cateva versuri scrise de Al. Iacobescu, inmanunchiate in poeziaMos Craciun”.   ... Hei, ce drum lung facui ... De cand colind prin lume cu traista goala-n spate, Flamand si eu de-o vreme, cu buzele-nsetate.
Citeşte mai mult...
 
Joi, 18 Decembrie 2014 01:09
Vacanta de Craciun poezieVacanta de Craciun - poezie   Va oferim spre lectura poeziaVacanta de Craciun” scrisa de Horia Furtuna.   Vacanta! Armonie de Craciun Ma vad din nou in clasa zbuciumata: Un trec facut e tabla si ... de-odata: - Acasa! – in ajun de Mos Ajun.
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 01:07
Constantin Brancovanul balada Vasile AlecsandriConstantin Brâncovanul - baladă Vasile Alecsandri În anul 2014, se împlinesc 300 de ani de la moartea lui Constantin Brâncoveanu, cel ce, pentru dreapta credinţă şi pentru neam, s-a învrednicit a suferi moarte de martir, împreună cu fiii săi: Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, şi cu sfetnicul Ianac [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 10 Decembrie 2014 01:07
Versuri pentru Mos CraciunVersuri pentru Mos Craciun   Fie ca suntem copii, tineri sau adulti de sarbatorile de iarna ne amintim cu drag de minunatul si magicul personaj Mos Craciun. Va oferim spre lectura cateva versuri si poezii pentru Mos Craciun.  
Citeşte mai mult...
 
Duminică, 07 Decembrie 2014 01:51
Traiasca hazulTraiasca hazul   Va oferim spre lectura poeziaTraiasca hazul” scrisa de Niculae Stoian.   Oriunde-ai fost, din vremile batrane, Si-oricand si-oricat te-a stramtorat necazul, Romane-ades ai fost si vei ramane Brav luptator cu arma-ti veche hazul.
Citeşte mai mult...
 
<< Început < 1 2 3 4 5 6 7 8 10 > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL