Interferente.ro Cultura Religie Pace si bunavoire intre oameni

Luni, 15 Decembrie 2014 01:43

Pace si bunavoire intre oameni

Pace si bunavoire intre oameniBunavoirea bucuriei mari, a nasterii Mantuitorului lumii data de inger pastorilor din Viflaim si prin ei tuturor neamurilor, a fost incununata cu cantarea ostilor ceresti: „Marire intru cele de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace intre oamenii de bunavoire”. (Luca 11, 14)

In acest cantec de leagan al Imparatului Cerurilor, care pe pamant s-a aratat si cu oamenii a petrecut se cuprinde intreg rostul venirii Sale in lume. A venit sa dea marire lui Dumnezeu si sa aseze pace pe pamant, sa impace Cerul cu pamantului, pe oameni cu Dumnezeu si s-a facut imapacarea noasta prin Imparatul pacii si Mantuitorul sufletelor noastre. A dat marire lui Dumnezeu de la leaganul saracacios al ieslei pana la infricosatul pat de moarte: Crucea. A platit pret de rascumparare si ne-a dat pace si viata pe pamant.

A revarsat suflet nou in lume. Din sufletul sau ne-a dat noua si ne-a asezat pe cale imparateasca de viata dumnezeiasca. In acest fel s-a facut calea noastra, dupa cum se si spune: „Eu sunt calea, adevarul si viata. Cine imi urmeaza mie nu umbla in intuneric ci are lumina vietii.”

In lumea imparatiei sale a asezat obstesca infratire, in acelasi suflet al lui Dumnezeu, din care ne-a dat si noua. Spre pace ne-a chemat pe toti ca sa traim cu suflet dumnezeiesc, cu bunatate si dreptate, in iubire. Dand marire lui Dumnezeu cu bunatate fata de oamenii infratiti in acelasi suflet vom trai in buna pace, cea intru care am fost chemati prin Iisus Domnul nostru.

Intr-o lume fara pace, framantata in foc si sange, ingrozita in fata infricosatului seceris al mortii, nu mai este alta cale spre pacea insetata decat calea pacii lui Hristos. Vorbim despre asezarea sufletelor noastre in legea sufletului Domnului, care este iubirea. Iubirea nu face rau: „Pace multa celor ce iubesc legea ta si nu este lor sminteala”, spune proorocul Ps. 118. Altfel: „Toti zic pace, pace, si nu ste pace celor faradelege”.

Bunavoirea intre oameni, asa cum au cantat ingerii, va naste pace pe pamant si va fi bucuria mare pentru tot poporul.

Intemeiati pacea lumii sufletelor voastre si a familiilor voastre pe aceasta cale ca sa primiti putere chezasuitoare de biruinta intr-o lume care se prabuseste si lumina lui Hristos povatuitoare in ceasurile de intunecare prin care trece o lume intreaca.

Pe pragul noului an coboara Domnul in sufletele tuturor lumina harului ceresc, ca traind, cu totii, cu sufletul lui Dumnezeu in bunatate sa fie facatori de pace si sa aiba bucuria mare a fiilor lui Dumnezeu. Sa se plineasca intru toti fericirea Mantuitorului Iisus Hristos: „Fericiti facatorii de pace ca acestia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.

Pe aceasta cale sa indreptam pasii nostri urmand cu credinta pe Domnul si pazind intru toate legea iubirii Lui. Atunci Domnul va da putere poporului sau si va binecuvanta pe poporul sau cu pace.

Iar pacea fiind una si nedespartita, cum unul este razboiul infricosat din lume, sa ne rugam staruitor pentru pacea a toata lumea, pentru pacea adevarata, asezata pe legea lui Hristos, e dreptatea Lui si in iubirea Lui. „Pacea Ta da-ne-o Doamne si atunci toate ni le-ai dat noua.”

Intra Doamne in sufletele credinciosilor si a familiilor lor cu binecuvantarea Ta si cu pacea Ta si petreci cu ei in toate zilele vietii lor.

Dragostea mea cu voi cu toti.