Interferente.ro Sanatate Alimentatie sanatoasa Obiceiuri pentru o alimentatie sanatoasa si un stomac mai bun

Marţi, 03 Septembrie 2013 21:56

Obiceiuri pentru o alimentatie sanatoasa si un stomac mai bun

 

Adesea ne plangem de dureri de stomac, de aceea trebuie sa acordam atentie starii noastre de sanatate si alimentatiei. Pentru a avea un stomac mai bun trebuie sa adoptam o alimentatie mai buna, o alimentatie sanatoasa. Iata cateva obisnuite ce ar fi indicat sa le adopti si care sa reprezinte regula fiecareia din masele dumneavoastra.

Iata 6 reguli si obiceiuri de baza pentru o masa eficienta, o alimentatie sanatoasa si buna pentru stomacul dvs.

 

1. Alimentele trebuie sa fie mestecate complet. Sa nu uitam, digestia incepe in gura. In clipa in care mancarea este mestecata, in gura sunt secretate o serie de enzime care incep practic digestia alimentelor. Mestecata corect, mancarea se tranforma in bucati, aluneca spre aparatul digestiv si este mai usor de digerat de catre acesta. Daca “infulecati“, acest proces nu mai are loc. De asemenea, e bine sa faceti o pauza in ritmul dumneavoastra de ingestie.

 

2. Destindeti-va in momentul mesei! Macar acum acordati-va un moment de respiro, daca nu si in altul al zilei foarte ocupate din viata dvs. Daca puteti, puneti-va picioarele pe un scaun sau o masa si concentrati-va putin relaxandu-va inainte de a incepe sa mancati.

 

3. Alungati gandurile din mintea dvs.! Glumiti! Incercati sa uitati de munca, probleme, griji si toate celelalte macar pentru jumatate de ora. E bine sa pastrati o stare emotionala pozitiva, optimista pe timpul mesei.

 

4. Nu va grabiti! Incercati sa va rezervati mai mult timp pentru masa. Dupa ce ati terminat de mancat, ramaneti pe scaun si destindeti-va aproximativ 15 minute. Daca puteti, atipiti putin.

 

5. Incetati sa va indopati! Mancati cu masura, nu exagerati si nu mancati prea mult. Incetati sa mai aveti impresia de a fi prea “plin” si lasati-va stomacul sa se mai stranga putin. Aceasta va ajuta si sa va supravegheati regimul si greutatea!

 

6. In timpul mesei beti, insa nu foarte mult! Digestia este mai eficace in mediul lichid. Prea multe lichide insa in timpul mesei duce la diluarea enzimelor digestive, care automat duce la ingreunarea digestiei. Exceptie de la regula e cazul in care ati fost operat de stomac. In asemenea situatie nu beti nici un lichid in timpul mesei, ci doar intre mese.

 

Invatati sa combinati corect alimentele pentru a va ajuta organismul si stomacul sa le digere mai usor si pentru o mentinere a starii de energie. Sfatul nostru este sa nu sariti niciodata peste micul dejun, e cea mai importanta masa, da tonul zilei si energia necesara. Daca e sa sariti peste o masa, renuntati mai bine la cina. Important este sa consumati fructe proaspete pe parcursul zilei. Oricum, corpul tau da semnale, tine cont de ceea ce iti spune.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: