Interferente.ro Lifestyle Frumusete O piele curata este o piele sanatoasa

Marţi, 11 Decembrie 2012 19:49

O piele curata este o piele sanatoasa

Un principiu important al mentinerii unui ten frumos este curatirea lui zilnica. Produsele de demachiat, ca si produsele pentru hranirea pielii, trebuie alese cu grija, spre a nu dauna secretiilor pielii.

Prin curatirea pielii se urmareste indepartarea produselor de secretie si a substantelor provenite din descompunerea acestora, indepartarea prafului si a impuritatilor depuse pe fata si a fardului, daca este cazul. Parerea unora, potrivit careia persoanele care nu se fardeaza nu trebuie sa-si curete pielea, este eronata. Aceasta operatiune urmareste nu numai indepartarea fardului, ci si a tuturor secretiilor, precum si a impuritatilor depuse in timpul zilei, spre a lasa pielea perfect curata a o pregati pentru aplicarea in bune conditii a unei creme hranitoare sau numai pentru a o lasa sa respire in voie.

In acest scop pot fi folosite cremele de demachiat sau emulsiile, primele fiind indicate in special tenurilor uscate sau normale, iar emulsiile potrivindu-se tuturor tipurilor de ten. Aceste produse se intind pe fata din abundenta. Se maseaza bine pielea, fara a o intinde, astfel incat sa fie incorporate in produsul utilizat toate impuritatile de pe fata, apoi se indeparteaza demachiantul cu un tampon de vata, cu o discheta speciala, servetel de hartie sau o bucata de panza curata folosita special pentru aceasta operatiune.

Emulsia nu trebuie aplicata cu un tampon de vata, fiindca riscam sa apreciem gresit cantitatea necesara. Procedeul cel mai bun este cel de a turna in palma cantitatea potrivita si de a frictiona pielea cu degetele. Fata trebuie stearsa de mai multe ori, pana cand vata sau servetelele raman curate.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: