Interferente.ro Descopera Misterele lumii Misterele lumii Extraterestrul de la Roswell

Duminică, 18 Decembrie 2011 22:49

Misterele lumii - Extraterestrul de la Roswell

 

Evenimentele de la Roswell sunt unele dintre cele mai misterioase si mai controversate de pe aceasta planeta. In incidentul OZN de la Roswell se presupune ca s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre straine, de la bordul unui obiect neidentificat care s-a prabusit in apropierea de Roswell, New Mexico, SUA, in iulie 1.947. De la sfarsitul anilor 1.970, incidentul a fost obiectul unor controverse intense si obiectul unor teorii ale conspiratiei cu privire la natura reala a obiectului care s-a prabusit. Armata Statelor Unite ale Americii sustine ca ceea ce s-a intamplat a fost doar recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine, cu toate acestea, multi sustinatori ai OZN-urilori spun ca, de fapt, o nava extraterestra s-a prabusit si cateva cadavre au fost recuperate si ca apoi militarii au inceput o operatiune de musamalizare.

Exista nenumarate puncte de vedere in ceea ce priveste acest eveniment si de-a lungul timpului au avut loc multe dezbateri aprinse pe aceasta tema. La inceputul lunii iulie 1.947, trupele aeriene Roswell puneau mass media pe jar cu un comunicat de presa in care afirmau ca trupa de interventie pirotehnista 509 a descoperit si recuperat o farfurie zburatoare de pe terenul unei ferme aflate in apropierea localitatii Roswell. Mai tarziu, in aceeasi zi, generalul celei de opta forte aeriene a declarat ca de fapt singurul lucru recuperat din respectiva zona a fost un balon zburator si nicidecum o farfurie zburatoare. Ulterior, intr- o conferinta de presa s-au aratat dovezi conform carora obiectul prabusit chiar fusese un balon zburator. Cazul a fost apoi uitat pentru 30 de ani. In anul 1.978, Stanton Friedman l-a intervievat pe Maiorul Jesse Marcel, care fusese implicat in operatiunea de recuperare din 1.947. Marcel a dat de inteles ca armata a camuflat recuperarea navei extraterestre. Povestea lui includea cateva referiri interesante la diverse crop circles (cercuri in lanuri) prezente la fata locului. In februarie 1.980, ziarul The National Enquierer a facut propriul interviu cu Marcel, atragand atentia lumii intregi asupra incidentului. Alte marturii, provenind de la oameni care pana atunci nu avusesera aparent curajul sa vorbeasca, au inceput sa apara. Acestia adaugau detalii semnificante privind incidentul, acuzand actiunea de recuperare intreprinsa de armata. In anul 1.989, fostul necrolog Glenn Dennis a ridicat noi intrebari afirmand ca a participat la autopsiile pe cadavrele extraterestrilor prabusiti la Roswell. Drept raspuns la aceste marturii, armata a pornit o ancheta interna. Rezultatul anchetei a fost publicat in doua rapoarte. Primul a fost redactat in 1.995 si continea detalii privind recupoerarea unor materiale militare strict secrete desfasurata sub denumirea de Project Mogul. Al doilea raport, finalizat in anul 1.997 a fost unul si mai complex si includea detalii despre extraterestrii, memorii transformate si recuperarea fiintelor antropomorfice. Respectivul proiect era inregistrat sub denumirea de cod Project High Dive, datand din anul 1.950. Rapoartele au fost categorizate drept dezinformatoare sau neplauzibile.

Incidentul s-a transformat intr-un fenomen foarte cunoscut si comentat de-a lungul timpului, ceea ce face ca numele Roswell sa fie sinonim cu OZN-urile. Este pe primul loc ca fiind unul dintre incidentele cele mai mediatizate si controversate despre un presupus OZN.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: