Interferente.ro Lifestyle Casa ta Lumanari decorative parfumate

Luni, 26 Decembrie 2011 03:16

Lumanari decorative, parfumate

 

Lumanari. Lumanari decorative. Lumanari parfumate.

Lumanarile ocupa un loc special in ambianta unei locuinte. Multi dintre noi alegem sa folosim lumanarile pentru ca miros frumos, le folosim pentru decor sau, pur si simplu, ca sursa de lumina.  

 

In ziua de azi, rolul decorativ al lumanarilor este incontestabil. Tot mai multa lume a inceput sa foloseasca lumanari decorative pentru infrumusetarea interioarelor locuintelor. De asemenea, in multe cafenele, cluburi, ceainarii, restaurante, saloane de infrumusetare, etc. sunt folosite lumanari parfumate pentru destinderea atmosferei si relaxare.

In functie de utilizare, forma si destinatie, exista diferite tipuri de lumanari.

Lumanarile decorative pot avea diverse forme (rotunde, cilindru, semiluna, patrate, plate), diverse culori (portocaliu, rosu, verde, galben, combinatii de culori), diferite arome (iasomie, vanilie, trandafir, scortisoara, arome speciale). Acestea pot fi de diferite dimensiuni, putand fi plasate oriunde in casa. De cele mai multe ori, le cumparam cu suporturile aferente, sfetnice, pentru sustinere sau pentru crearea unor ornamente speciale si personalizate. 

 

Atunci cand alegem lumanari, trebuie sa fim atenti la culori. Asadar, sa alegem culoarea potrivita in functie de momentul in care le folosim. De asemenea, trebuie sa fim atenti la aroma si parfumul lumanarilor.

Daca dorim o noapte romantica, vom alege lumanari rosii, roz sau portocalii - culori ale pasiunii, cu parfum de iasomie, trandafir, hibiscus, vanilie, scortisoara. Acestea vor incalzi atmosfera.

Daca ne simtim obositi, depasiti de problemele cotidiene si dorim momente de relaxare, vom alege lumanari galbene sau albastre, cu aroma de citrice - lamaie, portocala, grapefruit, cedru, lavanda, lemn de cedru sau santal. Acestea ne ofera energie si control emotional.

Daca vrem sa ne mearga bine pe plan financiar, vom alege lumanari verzi, cu aroma de ienupar sau busuioc. Acestea ne dau sentimentul de siguranta si caldura.

Daca vrem sa meditam sau sa ne rugam, vom alege lumanari rosii purpurii, cu aroma de chiparos sau lemn de santal. Acetsea intensifica intuitia, rugaciunea si devotamentul.

Pentru diferite alte ocazii, putem folosi lumanari albe. Acestea transmit puritate, armonie, simplitate, incredere.

 

 

Daca la inceput lumanarile erau simple, albe, fara miros, acum le poti gasi in tot felul de variante in magazine. Marea majoritate a lumanarilor decorative au devenit parfumate. Lumanarile sunt realizate din alcooli, fenoli, acetona, terpentina, eteri si diverse esente, atat naturale, cat si artificiale. O categorie aparte a lumanarilor sunt cele realizate din ulei mineral transparent, din care se pot obtine ornamente sub forma unor compozitii artistice. Inainte de a se transforma in gel, in acest lichid se pot introduce diferite obiecte, petale de trandafiri, scoici si stele de mare sau  pot fi realizate diferite jocuri de culori si esente.

 

 

Pe langa valoarea estetica, lumanarile creeaza o lumina speciala, plina de mister, incita si stimuleaza simturile olfactive. In aromaterapie sunt elementul cheie, realizand un cadru favorabil destinderii simturilor, avand o latura terapeutica, curativa. Sunt utilizate diferite esente, benefice in tratarea unor stari de tensiune psihica, depresie, lipsa de concentrare, insomnie. De exemplu, esentele de eucalipt si iasomie ajuta sistemul imunitar, avand efect antidepresiv si stimulator pentru organism. Esentele de lavanda si lamaie stimuleaza

concentrarea, fiind un remediu dovedit împotriva insomniei şi a migrenelor. Esentele de vanilie, scortisoara, trandafir, migdale stimuleaza si ajuta la crearea unei atmosfere romantice, relaxante.

 

 

 

In general, lumanarile decorative, parfumate sunt frumoase si dau culoare casei, creand o ambianta si o caldura specifice unor sentimente de voie buna, calm si optimism.

Fie ca este vorba despre lumanari botez, lumanari nunta, lumanari decorative, lumanari parfumate, lumanari electronice fara flacara, acestea sunt unele dintre cele mai placute si accesibile produse de ambianta.

Lumanarile decorative pot constitui un cadou special pentru orice ocazie: 1 si 8 Martie, Valentine's Day, Craciun, Anul Nou, Paste, nastere, botez, cununie religioasa, onomastica, aniversari, alte evenimente. Poate fi vorba despre lumanari sculptate in diferite forme (casute, flori, etc.), lumanari decorative cu diferite elemente (marine: scoici, nisip, pietre, etc.), lumanari-veioza cu diferite arome, etc.