Interferente.ro Lifestyle Frumusete Ingrijirea parului

Joi, 11 Iunie 2015 23:18

Ingrijirea parului

Pielea capului trebuie foarte bine ingrijita pentru a ne bucura pana la adanci batraneti de parul frumos si des.

Ca sa creasca frumos, parul are nevoie de aer, lumina si curatire. Copiii care nu sunt ingijiti si curati nu vor avea par des, lucios si lung, mai ales daca mamele ii vor creste cu caciulite mai groase pe cap.

Copii care vor fi lasati cu capul gol, care vor fi spalati de mici, tinuti curati, vor avea un par frumos la doi ani.

Femeile care umbla imbrobodite vor ramane fara par si chiar cele care poarta parul adunt in varful capului sub palarie, vor cedea cu timpul ca le cade parul, caci – pentru a creste parul are nevoie de mult aer.

A strange, a rasuci sau a intinde parul, inseamna a-l vatama.

Barbatii care vor purta in casa sepcute, cei care vor dormi cu bonete, vor ajunge in curand fara par – cheli.

A peria parul cu o perie e foarte sanatos, deoarece aerul intra usor intre firele de par si putem lesne curata pielea capului cu pieptenele si peria. Mare atentie, pieptenele sa nu fie cu dinti prea subtiri, caci zgarie si rupe parul. Matreata nu e decat o coaja a pielii capului, formata din pricina neingrijirii sau pieptanatului cu piepteni ascutiti.

Pentru o mai mare siguranta de curatenie, fetitelor trebuie sa li se tunda parul pana la varsta de 12 ani.

Multe si rele sunt bolile pe care le pot capata ce care nu-si tin curat parul capului.

Putem mentiona cazul unui copil caruia i-a cazut parul si i-au ramas pete roze. Sufera mancarimi, pricinuite de un parazit pe care se poate sa-l fi luat de la un caine sau pisica.

Boala aceasta se ia prin piaptan, foarfeca, prosop si – pe langa ca e dureroasa – urateste extrem de mult, incat nici nu iti vine sa mai iesi in contact cu oamenii.

De asemenea, parazitii (paduchii) pot pricinui rani si bube copiilor cu pielea subtire. Lindinile atat de urate se inmultesc in par si il strica, il taie si ii schimba culoarea. Chiar pot sa apara rani din pricina parazitilor.

Pentru a pastra sanatatea copilului trei lucruri se cer: hrana buna, aer si curatenie. Oricare mama se jertfeste pentru copilasii sai, astfel incat sa nu le lipseasca niciuna din acestea.

Barbatii care se rad la barbier trebuie sa fie cu mare bagare de seama, caci prin brici se pot lua multe boli de piele uracioase si suparatoare.

Parul capului nu e numai o podoaba pentru fata umana, ci apara capul de frig. Cei care devin cheli sufera adesea de guturai, dureri de cap, dureri de urechi si chiar pot asurzi dintr-o reaceala netratata.