Interferente.ro Lifestyle Frumusete Inainte de toate o piele curata

Miercuri, 18 Iunie 2014 01:00

 

Inainte de toate, o piele curata

 

o piele curata si cosmeticaPentru a avea o piele frumoasa, cosmetologii au pus la punct tot felul de produse care pot transforma o piele terna intr-una stralucitoare, cu o singura conditie: produsele de infrumusetare trebuie sa fie aplicate pe o piele curata si sanatoasa.

 

Trebuie avut grija atat la demachiere, cat si la aspecte cu mult mai profunde, care tin de modul nostru de viata. Si, in primul rand, evitand tutunul si alcoolul. De ce? Tenul nostru are in paleta sa culori de baza: rosul sangelui, brunul melaninei si galbenul, mai mult sau mai putin pronuntat, al extractului carnos, culori influentate de functionarea ficatului in mod special. Tutunul perturba respiratia si sangele prost oxigenat isi pierde culoarea, pielea devenind pamantie; alcoolul are o actiune nefasta asupra sistemului vascular periferic si rezultatul e vizibil: o piele roscata si galbuie cand ficatul oboseste. In vocabularul ingrijirii frumusetii a aparut un cuvant nou: exfolierea, adica eliminarea naturala si permanenta a celulelor moarte care se acumuleaza la suprafata pielii. Fireste, acestea se formeaza mai intai in straturile profunde ale epidermei si se ridica treptat, devenind mai plate, pentru a forma stratul cornos, partea vizibila a pielii. Cu timpul, celulele acestea se uzeaza si cad, facand loc celor tinere. Procesul acesta de reinnoire a celulelor, cu varsta, se incetineste. Ne referim in special la ten, unde produsul exfoliant, fie natural, fie preparat de o firma celebra sau mai putin celebra, urmareste curatirea impuritatilor si a celulelor moarte, activarea circulatiei, stimularea reinnoirii pielii. Rezultatele sunt immediate, pielea recapatand suplete si prospetime. Exista produse de gomaj, dar nu uitati de procedeul mult mai la indemana: folositi o jumatate de lingurita de sare amestecata cu cateva picaturi de ulei. Se formeaza o pasta zgrunturoasa care se aplica pe fata, masand-o usor, cu mici miscari circulare, evitand coturul ochilor. Atentie, nu frecati cu toata puterea degetelor, ci pur si simplu masati usor. Limpeziti apoi cu apa si aplicati crema potrivita tenului dvs. fireste, insistati in cele 5 puncte – triunghiuri – grase ale pielii, si anume: nasul, barbia, pometii si intre sprancene. Acest rezultat il puteti obtine folosind malai amestecat cu apa.

 

Daca tenul e curat, puteti folosi un machiaj adecvat, unul foarte “natural”. De exemplu, pe o piele bronzata de razele soarelui sau de un fond de ten si pudra, cu sprancenele epilate doar in partea de jos, pentru a da luminozitate ochiului, cu ruj pastelat, iar ochiul usor accentuat cu o linie neagra, pentru a-i mari forma.

 

Fardul de obraz, ca si cel de pleoape, este, de asemenea, foarte discret, cu nuante de bej.